• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Nadal bolji od Đokovića

Rafael Nadal pobijedio je Novaka Đokovića sa 7:5, 6:2 u drugom kolu Masters kupa u Londonu.

 MASTERS: Nadal bolji od Đokovića Izvor: MONDO

Prvi pobijedio je trećeg tenisera svijeta u drugom kolu Grupe A Masters kupa u Londonu.

Rafael Nadal - Novak Đoković 2:0 (7:5, 6:2).

Duel je trajao sat i 52 minuta i Đoković je u više navrata tražio pomoć ljekara zbog sočiva koje mu se, prema onome što je moglo da se vidi, pravilo problema od sredine prvog seta.

Za plasman u polufinale posljednjeg turnira u sezoni, naš teniser moraće da pobijedi Endija Rodika u poslednjem kolu, u petak, ali i da sačeka ishod meča Nadal - Tomas Berdih istog dana, kako bi bio siguran da u eventualnom "krugu" sa ova dva tenisera nije najlošiji u međusobnom skoru.

Sa pobjedom nad Rodikom i Nadalovim trijumfom nad Berdihom, Đoković je sigurno učesnik polufinala, gdje bi u tom slučaju igrao sa pobjednikom Grupe B.

Nadal je ostvario 16. pobjedu nad Đokovićem, a srpski teniser pobijedio je Španca sedam puta. Španac je napravio četiri brejka, iz osam pokušaja, dok je Đoković iskoristio jednu od pet prilika.

Teniseri su na početku osvajali gemove na svoj servis, sve do petog, kada je prvi teniser svijeta napravio brejk i poveo sa 3:2. Đoković je u narednom odmah uzvratio, a zatim i osvojio gem na svoj servis i poveo sa 4:3.

Srpski teniser je čuvao prednost brejka, ali mu je Nadal u 11. gemu, ipak, oduzeo servis i poveo. U narednom gemu Nadal je, uz mnogo problema, osvojio gem na svoj servis i posle sat i 20 minuta poveo u meču.

Krajem prvog seta Đoković je imao problema sa sočivom u u desnom oku i požalio se da ne vidi dobro. Prvo je kod vođstva 4:3, koliko je moglo da se vidi, prilikom trljanja oka pomjerio sočivo i potom nije mogao da ga vrati u pravi položaj. Zbog toga je Novak morao da zatraži medicinski "tajm-aut" i kada je završen set ljekari su sišli na teren da mu pomognu da riješi problem.

Početkom drugog seta bilo je očigledno da Novak ne može da savlada probleme sa vidom, odnosno sočivom.

Nadalov niz od sedam uzastopnih gemova Đoković je prekinuo u petom gemu drugog seta, kada je smanjio na 1:4, a treći teniser svijeta je do kraja meča osvojio još samo jedan gem. U međuvremenu, naš as još jednom je tražio tajm-aut, što je naljutilo Španca, koji je tim povodom diskutovao sa predstavnikom ATP organizacije.

Kada je duel nastavljen, prvi teniser svijeta rutinski je priveo meč kraju i zabilježio drugu pobjedu na turniru.

Đoković će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Endija Rodika, koji je ranije u srijedu izgubio od Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima (7:5, 6:3), a Nadal će za polufinale igrati sa Berdihom.

Đoković i Rodik, osmi teniser svijeta, do sada su odigrali sedam mečeva, a srpski teniser pobijedio je dva puta. Posljednja četiri meča dobio je Amerikanac, posljednji put na Mastersu u Sinsinatiju, kada je pobijedio sa 6:4, 7:5.

GRUPA A

U sredu: (6) Tomas Berdih - (8) Endi Rodik 2:0 (7:5, 6:3), (1) Rafael Nadal - (3) Novak Đoković 7:5, 6:2.

TABELA: Nadal 2-0 (setovi 4:1, gemovi 29:23), Nadal Đoković 1-1 (2:2, 19:19), Berdih 1-1 (2:2, 19:20), Rodik 0-2 (0:4, 15:26).

GRUPA B

U četvrtak: (2) Rodžer Federer - (4) Robin Soderling (15.00), (5) Endi Marej - (7) David Ferer (21.00).

TABELA: Federer 2-0 (4:0, 24:11), Marej 1-1 (2:2, 18:18), Soderling 1-1 (2:2, 20:22), Ferer 0-2 (0:4, 15:26).

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC