• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Srbija domaćin najboljeg EP!

Rukometni savez Srbije i Evropska rukometna federacija potpisali su ugovor o organizaciji Evropskog prvenstva za rukometaše 2012.

 RUKOMET: Srbija domaćin najboljeg EP! Izvor: MONDO

Predsjednik EHF Tor Lian istakao je da su kontinentalna prvenstva najvažnija takmičenja za tu organizaciju i da će zajedno sa RSS raditi da naredno EP bude uspješno organizovano.

"Ovdje smo 14 mjeseci prije početka takmičenja i potpisujemo ugovor. Radujemo se saradnji sa RSS", rekao je Lian na konferenciji za novinare u Beogradu.

Generalni sekretar EHF Mihael Viderer naglasio je da sa RSS "dugo godina postoji odlična saradnja".

"Na EP učestvuje 16 najboljih reprezentacija, u kojima su najbolji igrači Evrope. Srbija je imala odličnu prezentaciju i mora da je kruniše odličnom organizacijom".

Predsjednik RSS Velimir Marjanović ocijenio je da je potpisivanje ugovora "svečan trenutak, ali i obaveza i odgovornost".

"Želimo da EP 2012. bude najbolje do sada. Očekujemo da će oko 80 televizija prenositi takmičenje i da će ga gledati milijardu i po ljudi širom svijeta. Nadam se da će oni koji dođu biti dočekani na najbolji način i da će otići sa najljepšim uspomenama iz Srbije".

Državni sekretar Ministarstva za omladinu i sport, Slaviša Zlatanović, istakao je da je Ministarstvo "prepoznalo EP kao značajan događaj za Srbiju" i da će pomoći u organizaciji.

Takmičenje će biti održano od 17. do 29. januara 2012, a gradovi domaćini biće Beograd, Niš, Novi Sad i Vršac.

ĐURKOVIĆ: Ciljevi su jasni

Generalni sekretar RSS Božidar Đurković izjavio je da su potpisivanjem ugovora sa EHF postali poznati ciljevi i zadaci po pitanju organizacije EP.

Prema njegovim riječima, odrađen je jedan dio posla, ali još mora da se radi na infrastrukturi.

"Nadam se da će sportska hala u Nišu i beogradski 'Pionir' biti spremni za početak takmičenja. Očekujem da nadmašimo rezultate EP u Austriji 2010. po broju gledalaca i po broju država koje su prenosile utakmice", rekao je Đurković.

Reprezentacija Srbije u januaru će učestvovati na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj, što je posljednje veliko takmičenje prije EP 2012.

"Bilo bi izuzetno značajno da rukometaši naprave dobar rezultat u Švedskoj. To bi bilo dobro za popularizaciju rukometa, ali i Evropskog prvenstva. Ja sam optimista. Mislim da imamo dobru ekipu i dobre igrače", rekao je Đurković.

Prema njegovim riječima, "dobar rezultat" znači prolazak u drugi krug, jer je grupa u kojoj su Danska, Njemačka, Rumunija i Alžir veoma teška.

"Ako prođemo u drugi krug, onda je sve moguće. Ukoliko igrači budu zdravi, jer igraju u velikim evropskim klubovima, mislim da imamo šanse za dobar plasman, među šest, sedam najboljih reprezentacija".

(Beta, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC