• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Novak gleda Nadala, pa ide na Rodika

Ako Španac pobijedi Berdiha, Đokoviću je dovoljan set protiv Amerikanca za polufinale. U tom slučaju igrao bi protiv Federera za finale.

 MASTERS: Novak gleda Nadala, pa ide na Rodika Izvor: MONDO

Novak Đoković u petak uveče, oko 21,00 po srednjeevropskom vremenu, bije odlučujuću bitku za plasman u polufinale Masters kupa u Londonu i nastavak borbe sa Endijem Marejom za treće mjesto na ATP listi na kraju sezone.

Protivnik srpskog tenisera biće Endi Rodik.

Šta je Đokoviću dovoljno da bi nadmašio rezultat od prošle godine, kada nije uspio da se plasira među četiri najbolja, znaće poslije prvog duela posljednjeg, trećeg kola Grupe A u kome se sastaju Rafael Nadal i Tomaš Berdih (oko 15 sati).

Ukoliko Čeh savlada Španca 2:0, Novak mora da pobijedi istim rezultatom, ali ako prvi reket svijeta osvoji jedan set, onda je Srbinu dovoljna bilo koja pobjeda.

Međutim, ukoliko Nadal slavi u popodnevnom meču, srpskom igraču je dovoljan set protiv Rodika. U tom slučaju bio bi drugi u grupi.

Amerikanac može do polufinala samo ako i on i Nadal pobijede maksimalnim rezultatom.

Đoković je u odličnoj formi što je pokazao protiv Tomaša Berdiha, koga je "počistio" sa terena O2 arene, i u uvodu meča sa Nadalom. Tek kada su uslijedili problemi sa sočivom, Novak je "pao" i Španac je lako ostvario drugu pobjedu na Masters kupu.

Srbin će za protivnika imati tenisera od koga je bio bolji samo dva puta u njihovih sedam susreta. Amerikanac, trenutno osmi na ATP listi, pobijedio je u posljednja četiri meča, odigrana u 2009. i 2010. godini.

Pobjednik Grupe A sastaće se u polufinalu sa Endijem Marejom, dok Rodžer Federer čeka drugoplasiranog.

Đoković se sa Marejom trka za treće mjesto na ATP listi. Uoči dolaska u London na turnir na kome svaka pobjeda donosi 200 bodova imao je 275 poena više od Britanca. Prostim dodavanjem bodova osvojenih na Masters kupu dobiće se konačan ishod za 2010. godinu (poeni sa prošlog Masters kupa ranije su oduzeti teniserima zbog pomjeranja kalendara).

Marej je već uknjižio 400 bodova, a Novak je za sada osvojio 200.

(MONDo, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC