• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Boba i legende za Kraljevo

Nekadašnji teniski asovi predvođeni Slobodanom Živojinovićem, Emiliom Sančezom, Anrijem Lekontom i Ilijeom Nastaseom igraće za Kraljevčane i mlade.

 Boba i legende za Kraljevo Izvor: MONDO

Dio prihoda ove manifestacije namijenjen je Osnovnoj školi "Svetozar Marković" u Kraljevu, a dio za razvoj juniorskog tenisa.

"Prvobitno smo željeli da cijeli prihod ide mladim teniserima u Srbiji, ali se potom dogodio zemljotres u Kraljevu, pa smo odlučili da podijelimo sredstva", rekao je Živojinović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je naveo da će akcija biti održana pod sloganom "Igramo za vas".

Pored Živojinovića, Sančeza, Lekonta i Nastasea, u Pioniru će igrati i Jelena Janković, Nikola Pilić, Bruno Orešar i Goran Prpić.

"Ideja mi se javila još poslije četvrtfinalnog duela Dejvis kupa protiv Češke, a vremenom se dodatno razvila. Ljudi se sjećaju mečeva Dejvis kup reprezentacije u Pioniru prije 20 godina i želimo da napravimo neku vrstu retrospektive", kazao je Živojinović.

On je dodao da je trenirao prethodnih nedelja kako bi u Pioniru na terenu mogao da se "pokaže u najboljem svjetlu".

"Rekao sam da ću skinuti 20 kilograma do kraja Dejvis kupa. Radim na tome, treniram i želim da izađem spreman pred publiku", naveo je Živojinović.

Predsjednik Teniskog saveza Srbije ocijenio je da će spektakl u Pioniru biti dobar uvod u nedelju koja će se završiti finalom Dejvis kupa Srbija - Francuska u Beogradskoj areni.

"Finale Dejvis kupa je najveći događaj u ovoj zemlji, mora da se organizuje nevjerovatno mnogo stvari, od najbanalnijih do najvažnijih. Vjerujem da će svi biti prezadovoljni organizacijom tog događaja", naveo je Živojinović.

On je ocijenio i da ima simbolike u tome što će "orlovi" igrati protiv Francuske.

"Sve se u životu nekako vraća. Mogli smo 1991. godine da osvojimo Dejvis kup, tada smo po kvalitetu zaslužili 'salataru'. I te godine smo izbacili Češku, a zatim u polufinalu igrali protiv Francuske. Nažalost, počeo je rat, pa sa Francuzima nismo igrali u najjačem sastavu, inače bismo sigurno pobijedili", zaključio je Živojinović.

Kako je najavio, u ponedeljak će u Pioniru publika moći da gleda okršaje teniskih veterana, ali i njihove duele protiv poznatih domaćih ličnosti, čija imena nije želio da otkrije.

Selektori dvije ekipe u koje će teniseri biti podijeljeni biće Radmilo Armenulić i Bogdan Obradović. Spektakl u Pioniru počeće u ponedeljak u 21 sat i, kako je šaljivo rekao Živojinović, "ako veterani budu mogli da izdrže", trebalo bi da traje tri sata.

(Beta/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC