• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obilježen prvi vijek olimpizma u Srbiji

Olimpijski komitet Srbije proslavio je u petak 100. godišnjicu postojanja. Prvi čovjek MOK Žak Rog poželio Srbiji 100 medalja u Londonu 2012!

 Obilježen prvi vijek olimpizma u Srbiji Izvor: MONDO

Svečanosti koja je održana u Skupštini Beograda, prisustvovali su i predsjednik Srbije, gradonačelnik prijestonice, kao i brojni sportski funkcioneri iz zemlje i svijeta.

Predsjednik OKS Vlade Divac rekao je da će ta organizacija i ubuduće "pozitivnom energijom, kvalitetnim radom i otvorenošću" razvijati sport u Srbiji.

"Vrhunski sportisti, međutim, mogu da budu vrhunski uzori samo kad uz sportski postoji i akademski uspjeh. Želimo da na prvom mjestu bude zdravlje, na drugom škola, a na trećem sport".

Rog je rekao da je Srbija danas velika sportska nacija i da je 100 godina olimpizma vrijedno dostignuće.

On je podsjetio na uspješne srpske sportiste i sportske diplomate iz zemlje, a takmičarima poželio da u Londonu 2012, na 100. godišnjicu prvog učešća Srbije na Olimpijadi - osvoje okruglo 100 medalja.
Srpski olimpijski klub osnovan je 23. februara 1910. godine u Beogradu, a njegov osnivač, Svetomir Đukić, postao je član MOK. Srbija je od tada imala učesnike na svim ljetnim olimpijskim igrama.

Predsjednik Srbije Boris Tadić poželio je da olimpizam "procvjeta sa Divcem". On je pozdravio stav OKS o važnosti obrazovanja.

Prostor ispred Skupštine grada bio je ukrašen panoima, a pantomimičari i sportisti demonstrirali su tradicionalne olimpijske sportove. Na svečanosti su prikazana i dva kratka filma - o istoriji i osnivanju OKS, kao i o promociji obrazovanja kod sportista.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC