• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: "Jednooki" Đoković u polufinalu!

Treći teniser svijeta deklasirao Endija Rodika u poslednjem meču grupne faze - 6:2, 6:3. U subotu oko 17.30 protiv Federera.

 MASTERS: "Jednooki" Đoković u polufinalu! Izvor: MONDO

Novaku Đokoviću je za plasman u polufinale Mastersa u Londonu bio neophodan jedan osvojen set, ali on se nije bavio kalkulacijama.

Poslije malih problema u uvodnom gemu (i jedine brejk lopte koju je dozvolio protivniku) "gazio" je Endija Rodika do poslednjeg poena, odigranog nakon samo 67 minuta igre - 2:0, po setovima 6:2, 6:3.

Novak je osvajanjem drugog mjesta u svojoj grupi "izvukao" pobjednika suprotne, Rodžera Federera, sa kojim će se sastati u subotnjem polufinalu. Drugi par - po rasporedu prvi, od 15 časova - čine prvi reket svijeta Rafael Nadal i uzdanica domaće publike Endi Marej.

Đoković se na terenu pojavio noseći gusarski povez preko desnog oka, praveći parodiju na sočivo, koje mu je pravilo probleme u porazu od Nadala, dvije večeri ranije.

Duhovit potez pretočio je u sigurnu, agresivnu igru i neočekivano lak prekid serije od četiri neuspjeha u susretima sa Rodikom. Prethodnom trijumfu nad Teksašaninom radovao se još na US openu 2008. godine!

Rodik je mogao u polufinale pobjedom od 2:0 u setovima, ali poslije izgubljenih mečeva od Nadala i Tomaša Berdiha kao da nije imao neophodnu motivaciju i takmičarski žar.

Novak je iskoristio sve tri svoje brejk lopte, napravio više "vinera" (18:12) i dvostruko manje neiznuđenih grešaka (11:22). Uz to, pripalo mu je čak 80 odsto poena ubačenih na drugi servis...

Rodiku je pravovremeno oduzimao servis gemove - u oba seta za vođstvo od 3:1, koje je kasnije bez problema čuvao.

Sa Federerom se do sada sastao 18 puta i rezultat je 12:6 za Švajcarca, uključujući pobjede u Šangaju i Bazelu ove jeseni.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC