• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MASTERS: Nadal prvi put u finalu

Rafael Nadal pobijedio Endija Mareja 7:6(5), 3:6, 7:6(6) u polufinalu Masters kupa u Londonu poslije spektakularne borbe.

 MASTERS: Nadal prvi put u finalu Izvor: MONDO

Rafael Nadal igraće u finalu Masters kupa prvi put u karijeri. Do borbe za trofej stigao je trijumfom nad Endijem Marejom poslije tri sata i 12 minuta spektakularne borbe u O2 areni u Londonu - 7:6(5), 3:6, 7:6(6).

Bio je prvi reket svijeta nadomak pobjede u njihovom 13. duelu mnogo prije. Imao je meč loptu u gemu na Marejov servis kod 5:3 u trećem setu, servirao je u narednom gemu za meč... Ali, ljubimac domaće publike se oba puta "izvukao".

Kada je Britanac napravio dva mini brejka u uvodu taj-brejka i poveo 3:0, na tribinama O2 arene počelo je slavlje. Svi su vjerovali da će se Marej prvi put domoći finala. I bio je blizu.

Ali, Rafa je pokazao da ga niko nikad ne smije smatrati otpisanim. Izjednačio je na 4:4, stigao i do druge meč lopte (opet na servis protivnika), a iskoristio je treću - prvu na svoj servis.

Marej je pogriješio, poslao lopticu u aut i poklonio Nadalu vođstvo od 7:6. U narednom poenu sjevnuo je forhend Španca i antologijski meč je završen devetom pobjedom Nadala nad Marejom.

Teniser sa Majorke sada vodi protiv Škota i kada se računaju samo dueli na tvrdoj podlozi - 5:4.

Ljubitelji "bijelog sporta" mogli su da uživaju više od tri sata u bespoštednoj borbi, ali i igri dvojice divova.

U prvom setu su servirali fantastično, niko nije bio ni blizu brejk lopte... A onda je Nadal iskoristio prvu set loptu u taj-brejku - 7:5.

Obojica, kao i Federer i Đoković, spadaju među osam najuspješnijih igrača u istoriji tenisa u kategoriji - kada osvoje prvi set, dobijaju meč. Tako je bilo i ovaj put. Španac ima više od 95 odsto uspešnosti, a Marej oko 93 odsto.



Najbolji teniser svijeta je prvi došao do brejk šanse, kod 1:0 u drugom setu, ali je ipak on prvi izgubio servis.

U desetom gemu na Nadolov servis Marej je prvi put dobio priliku - 0:40. Iskoristio je tek četvrtu i poveo 4:3. Za narednu šansu se izborio i u narednom gemu u kome je početni udarac imao Španac, iskoristio je i izjednačio u setovima - 6:3.

Kada je poveo 1:0 u uvodu trećeg seta, Mareju je to bio peti uzastopni osvojeni gem.

Djelovalo je da je Nadal uzdrman...

A onda se digao kao Feniks iz pepela i iz riterna napravio brajk za 2:1. Tu prednost čuvao je do 5:4 kada je uslijedio već opisani hičkokovski finiš.

Britanac je napravio znatno više direktnih poena (53-32), ali je imao i dosta više neiznuđenih grešaka (47-35).

Marej će biti četvrti na ATP listi na kraju 2010. godine. Pretekao je Robina Soderlinga, ali je Novak Đoković na trećem mjestu ostao van njegovog domašaja.

(MONDO, foto Guliver/Getty images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC