• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zovem se Majkl Ljodra"

Neki nasmijejani, neki ne, članovi Dejvis kup reprezentacije Francuske probali su da malo pričaju. Mišel Lodra otkrio je da je on... Majkl Ljodra!

 "Zovem se Majkl Ljodra" Izvor: MONDO

Francuzi su u nedelju popodne stigli u Beograd, iste večeri već su trenirali na podlozi koja je postavljena u "Impuls hali", privremenom "izbjeglištu" tenisera dvije Dejvis kup reprezentacije, dok se slavni "Sirk D'Solej" ne iseli iz "Beogradske arene".

Neki nasmijani, neki ne, članovi francuske Dejvis kup reprezentacije trudili su se da - ako je moguće - ne daju izjave na Aerodromu "Nikola Tesla", ali nisu svi uspjeli u tome.

"Finale je još daleko... Ali, optimista sam i nadam se da ćemo trofej ponijeti sa sobom. Siguran sam samo da će biti odlična atmosfera", nevoljno je promrmljao najbolje rangirani francuski teniser u singlu, jedini za kojeg je selektor Gi Forže rekao da je siguran pred žrijeb u četvrtak.

Mečevi u "Areni" počinju u petak (dva singla), nastavljaju se u subotu (dubl) i završavaju u nedelju (dva singla), kada će sigurno biti poznato ko je novi šampion kultnog takmičenja, Dejvis kupa. Da li Srbija ili Francuska...

Pred istorijski meč u Beogradu, selektor Forže kaže da nije zabrinut za svoju i sigurnost igrača koje je poveo, ali da je uvek dobro pored sebe imati jako obezbjeđenje.

Pored Monfisa, Forže je u Beograd poveo još Rišara Gaskea, Žila Simona, Arna Klemona i tenisera kojeg smo do juče uglavnom znali kao Mišela Lodru, budućeg partnera Nenada Zimonjića u dublu tokom ATP Tura, ali...



Najbolji francuski dubl teniser novinarima je otkrio da se i ne zove ni Mišel Lodra, ni Mikael Ljodra, već...

"Majkl Ljodra!", izgovorio je lijevoruki 31-godišnjak i pomalo zbunio prisutne, ne toliko zbog riješene dileme da li je Lodra ili Ljodra, već zbog toga što je Francuz, Parižanin, a zove se Majkl!?

Iskusno, Francuzi naš Dejvis kup tim drže pod dozom neizvjesnosti vezanim za nastup najboljeg tenisera Žoa-Vilfreda Conge, koji je još prije mjesec dana saopštio da neće igrati zbog povrede i uistinu propustio posljednjih nekoliko turnira u sezoni.

No, Conga će ipak doputovati u Beograd prije žreba u četvrtak, što bi hipotetički značilo da bi imao pravo da se pojavi na "tabli". Ali...

"Conga će doći da navija. Ne brinite, neće igrati...", namignuo je Forže.



Kakvog zdravlja je prvi reket Monfis?

"Boljeg nego ja...", nastavio je da bude duhovit Forže.

Ljodra je na Mastersu u Parizu pobijedio Đokovića u četvrtfinalu i pokazao da se nalazi u sjajnoj formi, možda i najboljoj u karijeri, ali svjestan je da taj meč iz prestonice Francuske neće ni ličiti na mogući susret pred bučnom beogradskom publikom.

"Pratio sam Novakove igre u Londonu, ali Dejvis kup je nešto sasvim drugačije i vjerujem da možemo da pobijedimo", kaže Ljodra.

Srbija je u trećoj sezoni od prvog plasmana u Svjetsku grupu Dejvis kupa stigla do prvog finala u istoriji, dok Francuzi ovo takmičenje igraju 89 godina i imaju devet titula iz 15 finala.

Ove godine, na putu ka finalu, Srbija je pobijedila SAD, Hrvatsku i Češku, dok je Francuska nanizala pobjede nad Nemačkom, Španijom i Argentinom. Samo su Nijemci uspjeli da ostvare jednu jedini pobjedu nad "trikolorima", Španci i Argentinci gubili su po 5:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC