• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubičić o Dejvis kupu: Novaku ne treba savjet

Hvatski teniser, koji je prije pet godina osvojio Dejvis kup, i dobar prijatelj Novaka Đokovića za MONDO govori o šansama Srbije da trijumfuje

 Ljubičić o Dejvis kupu: Novaku ne treba savjet Izvor: MONDO

Ivan Ljubičić je za Hrvatsku ostvario 36 pobjeda u Dejvis kupu tokom 11 godina igranja. Od toga su dvije pobjede u finalu 2005. godine protiv Slovačke, kada je hrvatski tim predvodio Nikola Pilić, sada savjetnik još jednog finaliste Dejvis kupa - Srbije.

Ljubičić ne samo da zna kako izgleda osvojiti Dejvis kup, upravo sa Nikijem Pilićem, već je dobar drug sa najboljim srpskim teniserima, od kojih je njegov nacionalni tim poražen upravo u pohodu na finale.

Bez obira na ovo posljednje Ivan Ljubičić je rado pristao da za MONDO govori o predstojećem finalu Dejvis kupa u kome Srbija dočekuje Francusku.

Kakav ishod finala očekujete i šta je to što bi moglo da bude odlučujuće?

"Vjerujem da će finale biti neizvjesno. Parovi bi mogli da budu odlučujući. Vjerujem da ekipa koja dobije dubl u subotu ima odlične šanse da na kraju i slavi".

Šta je prednost Srbije, a šta Francuske?

"Srbija ima Đokovića i jak par, ali i Francuzi imaju jak par, pa se to anulira. Francuzima bih dao prednost u iskustvu jer su već igrali u finalima Dejvis kupa".

Da li možete da pretpostavite, iz sopstvenog iskustva kao i poznajući te momke, kako se osjećaju i o čemu razmišljaju srpski teniseri pred finale?

"Teško mi je da to procjenim. Mislim da još uvek igrači ne osjećaju onu napetost koja će doći pred sam susret. Vjerujem da niko ne razmislja o ičemu drugom osim o salatari".

Da Vas pozove Novak Đoković i, kao nekoga ko je to prošao, pita za savjet pred finale sta biste mu rekli?

"Novak je vrhunski igrač, bolji od mene, i ne treba mu nikakav savjet. Siguran sam da će biti na visini zadatka".

Iz Vašeg iskustva rada sa Nikolom Pilićem, a poznajući kvalitete srpskih tenisera, koliki je njegov udio u uspjehu srpskog Dejvis kup tima i koliko bi on mogao da im pomogne u finalu?

"Njegovo iskustvo je neprocjenjivo. Upravo je on taj koji sam može da anulira tu prednost Francuza da su već bili u finalima. Mislim da ipak morate da pitate srpske igrače kakav je udio imao Nikola. Ja nisam upoznat sa činjenicama, a na žalost nisam sa Nikijem jako dugo razgovarao, niti sam ga vidio.

Da li ćete eventualno doći u Beograd na finale Dejvis kupa?

"Imam svoje obaveze i neće me biti u Beogradu, ali svakako želim srpskoj reprezentaciji mnogo sreće i ako osvoje neka to pošteno proslave u šta ne sumnjam".

(A. Petrovski - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC