• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković: Ko se ne ošiša na nulu... zna se

Najbolji srpski teniser kaže da se uzbuđenje pred meč sa Francuzima oseća na svakom koraku. Janko ne voli pritisak.

 Đoković: Ko se ne ošiša na nulu... zna se Izvor: MONDO

Učesnici finala Dejvis kupa u utorak su "osjetili" teren u Beogradskoj areni. Francuzi su izrazili zadovoljstvo, a Srbima su uslovi u najvećoj dvorani na Balkanu od ranije poznati.

"Naravno da mi se dopada podloga s obzirom na to da je ona pripremljena za moj tim. Ista je kao u polufinalnom meču protiv Čeha", poručio je selektor "orlova", Bogdan Obradović.

Očekuje se da njegov francuski kolega Gi Forže, pored prvog reketa Gaela Monfisa, na teren pošalje i Majkla Ljodru, ali šansu će čekati i Žil Simon i Rišar Gaske.

"Ja sam fokusiran na naš tim. Ko god bude igrao, bićemo spremni", dodao je Obradović.

"To su taktičke igre. S jedne strane dobro je za Francuze što u njihovom timu nema Žoa Vilfreda Conge, jer zbog povreda on nije u najboljoj formi. S druge strane, Gael Monfis je u životnoj formi. Gaske i Simon su takođe dobri", rekao je Novak Đoković i istakao da "mi ne gledamo previše u njihov tabor".

Novak Đoković je u duel sa Česima ušao iscrpljen, jer je u Beograd stigao u utorak, poslije učešća u finalu US opena dan ranije. Zato je sada u boljoj poziciji poslije Masters kupa u Londonu.

"Došao sam u nedjelju i imao sam dva dana da se odmorim. Spremam se da pružim najbolje što mogu", jasan je bio treći teniser svijeta.

On smatra da se atmosfera u Areni neće razlikovati od one iz meča sa Česima.

"Ne mislim da će biti drugačije, ali svuda ovde možete da osjetite uzbuđenje zbog finala. Publika će biti krucijalna za nas s obzirom na to da će meč biti neizvjestan", podvukao je Novak Đoković.

Nenad Zimonjić je takođe bio na Masters kupu u Londonu, ali se iz britanske prijestonice vratio sa titulom.

"Što se mene tiče, sezona nije mogla bolje da se završi. Zadovoljan sam kako igram i kako se osjećam. To je odlična uvertira za Dejvis kup", istakao je najstariji član srpskog tima.

"Do sada sam odigrao mnogo finala i sigurno da mi to iskustvo sada pomaže. Ali ovo je drugačije. Igra se pred domaćom publikom. Motiv i želja za pobjedom ne fale", dodao je Nenad Zimonjić.

Novak Đoković i Nenad Zimonjić su upitani da li će se šišati na "nularicu", s obzirom da se u posljednje vrijeme nisu izjasnili, a Obradović i Tipsarević su počeli da "vrdaju".

"To je dogovor ekipe. Onaj ko ga ne ispoštuje... zna se", presjekao je Novak, koga je podržao Viktor Troicki.

Janko Tipsarević je po završetku učešća na turnirima za ovu godinu otišao na medeni mjesec u Dubai i Abu Dabi. Upitan je šta mu je važnije, taj odmor ili finale Dejvis kupa.

"Zbog vas novinara moram da kažem da je Dejvis kup važniji", rekao je Tipsarević i nastavio:

"Uspio sam sve da uklopim - da se odmorim, a zatim pripremim za finale. Medeni mjesec je prošlost, a Dejvis kup je najvažnije što slijedi".

Ne prija mu nametanje imperativa, koje je uslijedilo s obzirom na to da je bio "meč viner" u duelu sa Češkom, zbog čega se od njega i protiv Francuza očekuju pobjede, ako bude igrao.

"Pokušavam da ne razmišljam o tome. Odigrao sam dobro protiv Čeha, ali nema razloga da iz toga izvlačim loše iskustvo i da zbog toga budem pod pritiskom. Od Srbije se očekuje da pobijedi, ali ne razmišljam kao da je pritisak na meni. Zna se da igram najbolje kada nema pritiska", poruka je Janka Tipsarevića.

(A.P. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC