• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tipsarević - Monfis na otvaranju Dejvis kupa

Finale Dejvis kup otvaranju Tipsarević - Monfis, potom slijedi duel Đokovića i Simona. U dublu Zimonjić/Troicki protiv Ljodre i Simona.

 Tipsarević - Monfis na otvaranju Dejvis kupa Izvor: MONDO

Finale Dejvis kup otvaranju Tipsarević - Monfis, potom slijedi duel Đokovića i Simona. U dublu Zimonjić/Troicki protiv Ljodre i Klemona.

Očekivani sastavi Dejvis kup reprezentacija Srbije i Francuske u prvim mečevima finala ovog takmičenja, koje počinje sutra u Beogradu.

Janko Tipsarević i Gael Monfis otvoriće u petak u 14 časova finalni duel za "salataru", odlučeno je žrijebom u Areni.

Poslije njih igraće Novak Đoković i Žil Simon.

Drugog dana takmičenja, u subotu, igra se dubl meč, a početak je u 15 časova. Za Srbiju će igrati: Nenad Zimonjić, a za Francuze Majk Ljodra i Anri Klemon.

U nedelju je posljednji dan finala. Prvi singl meč počinje u 13 časova, drugi poslije završetka prvog duela.

Najbolje rangiranom francuskom teniseru je najvažnije da bude relaksiran. Janko Tipsarević ga ne zanima mnogo.

“Očekujem dobar suret, znam kako igra, da može da bude nervozan, međutim, ne obazirem se previše na njegovu igru, gledaću da ja ostanem opušten“, rekao je Monfis.

Francuski selektor kaže da mu žrijeb nije previše bitan. Za Gia Foržea važno je da njegov tim na kraju pobijedi.

“Mislim da žrijeb nema neku veliku važnost, moji igrači imaju već dovoljno iskustva, navikli su na važne mečeve. Odigrali su mnogo mečeva pod pritiskom. Jedino se računa krajnji rezultat“, rekao je Forže i dodao da čvrsto stoji iza svog izbora Žila Simona za drugu tablu.

“Kada imate dva igrača na ovom nivou. Svi mogu da dobiju meč ili dva, uvijek je težak izbor. Sada je privilegija igrati. Mislim da je to najbolji izbor za moj tim. Imam mnogo povjerenja u Žila, pobijedio je najbolje igrače tokom svoje karijere“.

Iskusni Gi Forže nije propustio priliku da još jednom stavi do znanja da je njegov tim prethodno pobijedio Španiju i Argentinu.

“Uspjeli smo da se plasiramo u finale bez Žoa Vilfreda Conge, a ne znam da li bi Srbija to uspjela bez Novaka, podsjetio bih vas da smo na tom putu pobijedili Španiju i Argentinu.

Predsjednik Teniskog saveza Srbije Slobodan Živojinović je na fin način odgovorio svim francuskim dušebrižnicima koji brinu za atmosferu u Beogradskoj areni.

“Imamo predivnu publiku, koja će sigurno nagraditi njihove tenisere kada je dobar poen. Bitno je da imamo sportsku publiku. Želio bih da se zahvalim i mom timu. Ponosan sam što sam predsjednik Teniskog saveza, bićemo uz njih. A neka pobedi ko je najbolji, jer to zaslužuju obe ekipe svojim rezultatima. Nisu slučajno došli u finale”, rekao je Živojinović tokom svečane ceremonije žrijeba.

Prvi čovjek Teniskog saveza Francuske Žan Gašason je “kako to tradicija nalaže” poželio da pobijedi najbolji, a svoje tenisere podsjetio da je Srbija vrlo nezgodan rival.

“Avantura još nije gotova, oni to znaju. Cijela Francuska je uz vas, kako biste osvojili našu jubilarnu, desetu srebrnu “salataru” : Njihov talenat, solidarnost i timski duh biće ključni kako bi se suprotstavili opasnom srpskom timu”, rekao je Gašason i dodao:

“Znam da je Srbija neporažena u ovoj hali, ali isto tako želim da podsjetim da je Francuska svoje posljednje dvije titule osvojila u gostima. Svima želim sjajno finale, i kako tradicija nalaže: neka pobijedi najbolji”.

PRVI DAN (petak od 14 časova)
Prvi singl: Janko Tipsarević – Gael Monfis
Drugi singl: Novak Đoković – Žil Simon

DRUGI DAN (subota od 15 časova)

Dubl: Nenad Zimonjić i Viktor Troicki – Arno Klemon i Majkl Ljodra

TREĆI DAN (nedelja od 13 časova)

Treći singl: Novak Đoković – Gael Monfis
Četvrti singl: Janko Tipsarević – Žil Simon

* Selektori imaju pravo da prijave promene igrača najkasnije sat vremena pre početka meča

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC