• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zimonjić u suzama na dječiji rođendan

Taman kada mislite da imate naslov, jer je Viktor Troicki "opleo" po sudijama, rasplače se Nenad Zimonjić!

 Zimonjić u suzama na dječiji rođendan Izvor: MONDO

Ko svojim očima nije vidio, ne bi vjerovao da će uvijek odmjereni Zimonjić tako odreagovati. Ali već na terenu, u meču protiv Francuza, videli smo da umije da reaguje prilično burno.

A zašto se zaplakao?

Taman se privodila kraju konferencija za medije, kada je srpski selektor Bogdan Obradović odgovarao na opasku novinara, da je dio publike počeo da napušta Beogradsku arenu već tokom četvrtog seta dubl okršaja.

"Svi mi moramo u nama da osjetimo patriotizam. Nenadovoj djeci je danas rođendan. On ne može da prisustvuje tom slavlju. Sve što ima u životu je žrtvovao za svoju zemlju. Cijele sezone igra sa povrijeđenom rukom. Ovi momci igraju već 11 meseci i sada, umjesto da odmaraju, došli su da igraju za svoju zemlju", održao je vrlo emotivni govor Bogdan Obradović, kome su oči bile pune suza.

Dok je Obradović spominjao dvogodišnje Lunu i Leona, Nenad Zimonjić se jedva suzdržavao da ne zaplače. Ipak, suze su same krenule. Teniser je rukom prekrio lice, a novinari su bili u čudu.

Manje su se začudili kada je Viktor Troicki govorio o sudijama skoro kao Darko Miličić na Eurobasketu u Španiji 2007. Samo što Viktor nije upotrebljavao ružne riječi, makar ne na konferenciji.

"Sudije su kao da igramo u Parizu. Kao da su Francuzi",
krenuo je Viktor, dok je Obradović klimao glavom.

"Znam ih od malena, od pionirskih turnira. A sada tako sude... Treba da ih je sramota. Moj ćale bi bolje sudio od njih. Ja bih se sam zakopao u zemlju. Slobodno napišite. Kajić i onaj drugi - Ivan... Kako se preziva?"

Nenad Zimonjić (prije nego što je plakao) bio je džentlmen i nije mnogo govorio o sudijama. Samo je konstatovao da su u dva dana promijenili aršine.

"Nevjerovatno je da su danas, sigurno četiri-pet puta, sve sporne odluke bile na strani Francuza. Dva puta nec nije suđen, iako je bilo očigledno. Kao igrač sam osjetio da je to momenat kada se lomi meč", izjavio je Zimonjić.

Bogdan Obradović najprije se uzdržavao od priče na tu temu.

"To su njihove odluke, koje su meni čudne. Zvaničnici ITF će vidjeti zašto juče i danas vladaju drugačija pravila, a mi treba da se koncentrišemo na meč".

Ipak, pošto je Troicki "povukao nogu", onda je prekipjelo i selektoru.

"Vidjeli smo kakve su sve mračne sile uticale na to da mi izgubimo meč. Blagi neosjećaj i nemanje patriotizma da tako nešto učine", samoinicijativno je počeo Obradović, kakvog do sada nismo upoznali i nastavio:

"Ne tražimo da budu lopovi, ali ako nešto osjećaju prema ovoj zemlji, onda treba da sačekaju tu čuvenu sekundu i da onda donesu odluku. Znamo koliko žele da se dodvore gospodi iz ITF i da naprave karijere. Oni nikada ne bi bili poznati da momci iz mog tima ne postižu uspjehe po svijetu".


Poslije ovih izjava, pitanje je da li će iko željeti da pročita šta su rekli o dubl meču.

"Odigrali smo dobar meč, ali smo propustili mnogo brejk lopti. Moramo da im čestitamo, borili su se za svaku loptu. Ovakav meč na toliko visokom nivou odlučila su dva, tri poena", rekao je Zimonjić i pohvalio Troickog zbog dobre igre.

Viktor je promašio sedam od osam prvih servisa na početku trećeg seta, ali i on tvrdi da je odigrao dobro.

"Iskreno, dao sam sve od sebe. Imali smo iskusne protivnike, koji su uigraniji od nas. Mnogo šansi smo propustili, posebno na servis Klemona. Ne znam razlog zašto sam od trećeg seta počeo tako loše da serviram", istakao je dvadesetčetvorogodišnji teniser.

Selektor Obradović pozvao se na razvoj polufinalnog meča, kada je nakon drugog dana Srbija takođe bila u deficitu.

"Ne postoji pritisak. Mi smo imali istu situaciju protiv Češke. Čitav svijet igra tenis, svaki protivnik je težak. Ovo što smo do sada uradili sigurno je jedan od najvećih uspjeha u istoriji srpskog sporta. Sigurno se nećemo predati. Imamo u nedelju Novaka na terenu, a svi vrlo dobro znate ko je on".

(A. Petrovski - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC