• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Francuzi o finalu: Srbija nokautirala Francusku

"Srbija nokautirala Francusku" piše francuski dnevnik "Figaro" i dodaje da je Mikael Lodra uskratio Francuskoj pobjedu u finalu Dejvis kupa.

 Francuzi o finalu: Srbija nokautirala Francusku Izvor: MONDO

Francuska štampa u izvještavanju o finalu Dejvis kupa odigranog u Beogradu, govori o brilijantnoj pobedi srpskih tenisera, a odgovornost za poraz svoje ekipe svaljuje na Lodru i delimično na selektofa Gija Foržea zato što se u posljednjem momentu odlučio za Lodru umesto za Žila Simona.

"Srbija nokautirala Francusku" kaže, između ostalog, francuski dnevnik "Figaro" i dodaje da je Mikael Lodra uskratio Francuskoj pobjedu.

Ovaj list, takođe, ocjenjuje da se odsustvo Conge na kraju pokazalo presudnim za Francuze, pa se može pomisliti da bi Francuska po 10. put osvojila Dejvis kup da je on igrao.

Međutim, čak i ovako Francuska bi možda i pobijedila, smatra ovaj list, da je Lodra igrao na svom nivou, umjesto što je igrao "kao da su mu slomljene noge".

"Figaro", koji je meč Đokovića i Gaela Monfisa opisao kao sudar Titana, govori i o vatrenosti srpske publike, kojoj je Đoković zamjerio u subotu mlaku podršku i koja je u nedjelju dala sve od sebe, potpuno nadjačavši francuske navijače.

Dnevnik "Mond" na prvom mjestu ističe da je Mikael Lodra sutradan poslije blistave pobjede u dublu sa Arnoom Klementom, pretrpio poraz u odlučujućem, posljednjem meču protiv Viktora Troickog.

List zatim prenosi kako je Lodra, dok su Srbi skakali od radosti, plakao dok su ga članovi selekcije tješili, i da se tek malo pribrao na konferenciji za štampu.

Besplatne francuske novine "20 minit" (20 minuta) kažu da je radost koju je publika iskazala sinoć u Areni nakon pobjede srpskih tenisera u Dejvis kupu mogla da se lako izmjeri Rihterovom skalom za mjerenje jačine zemljotresa.

Ovaj list zamjera Novaku Đokoviću, smatrajući da je malo pretjerao kada je uzeo mikrofon poslije meča sa Monfisom da bi dodatno podstakao publiku.

Kao utjehu za "Miku" Lodru list kaže da je tenis ipak individualni sport čak i kada igra ekipa, jer u slučaju poraza sva odgovornost pada na leđa jednog čovjeka. U ovom slučaju to je Lodra, iako je upravo zahvaljujući njegovoj zasluzi i Monfisa Francuska uopšte stigla do finala Dejvis kupa i beogradske "Arene".

Zajednička ocjena francuske štampe je da je Lodra bio spor, da je griješio što uopšte ne liči na ovog parižanina poznatog kao napadača, i mnogi to objašnjavaju time što je teren bio previše spor za njega.

Blagi prekor upućen je i selektoru francuske reprezentacije Foržeu koji je umjesto Simona za odlučujući meč izabrao Lodru, iscrpljenog dublom koji je prethodnog dana trajao više od četiri i po sata.

"Liberasion" govori o velikom razočaranju Francuske zbog poraza uprkos vođstvu od 2:1 od subote, a Lodru opisuje kao "mlakog i sporog" i nabraja brojne greške koje je napravio.

Zbog njegove igre ovaj list kaže da će da se preispita i izbor selektora Foržea koji je odbacio Simona.

Teniska reprezentacija Srbije trijumfovala je u nedjelju u Dejvis kupu, pošto je u finalnom meču u Beogradskoj areni pobedila selekciju Francuske rezultatom 3:2.

Odlučujući poen za srpski tim osvojio je Viktor Troicki, koji je u posljednjem, petom meču poslije dva sata i 15 minuta igre savladao Mikaela Lodru sa 6:2, 6:2, 6:3. Prije toga je Novak Đoković pobijedio Gaela Monfisa sa 6:2, 6:2, 6:4 i izjednačio rezultat u finalu na 2:2.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC