• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispravka: Šampionima od Srbije 180.000 evra!

Vlada Srbije nagradiće tenisere sa ukupno 180.000 evra za osvajanje Dejvis kupa, a ne 450.000 kako je prvobitno javljeno.

 Ispravka: Šampionima od Srbije 180.000 evra! Izvor: MONDO

Ministarka u  Vladi Srbije Snežana Samardžić Marković je u ponedeljak izjavila da će teniseri dobiti 450.000 evra, ali je ministarstvo kasnije izdalo saopštenje u kome se navodi da je ta suma manja.

Osvajači Dejvis kupa, kao i svi sportisti koji donose medalje sa svjetskih šampionata, dobiće nacionalno priznanje, penziju poslije 40 godine, koje će biti u visini tri prosječne plate, rekla je ona na konferenciji za novinare Ujedinjenih regiona Srbije (URS).

Samardžić-Marković, koja je i član Predsedništva URS, istakala je da je finale Dejvis kupa u Areni bio primjer dobrog navijanja, bez incidenata i dodala da takva slika sa sportskih priredbi treba da ode u svijet, a ne nasilje huligana.

"Privilegija je biti ministar sporta u državi kada sportisti nižu pobjede, a navijači se ponašaju civilizovano i sportski", rekla je Marković.

Ona je dodala da je sa ciljem popularizacije tenisa i velikih sportskih priredbi u cijeloj državi, u planu da se mečevi Fed kupa, velikog ženskog teniskog šampionata, igraju iduće godine u Novom Sadu.

Prema njenim riječima, ispunjeni su skoro svi uslovi za početak izgradnje Nacionalnog teniskog centra, koji će omogućiti novim generacijama da nastave da nižu velike uspjehe na svjetskim takmičenjima.

Ministarka je pozvala građane da dođu večeras u 19 sati ispred Skupštine grada Beograda, gdje će biti organizovano druženje teniske reprezentacije Srbije sa navijačima.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC