• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rojters: U srpskom timu sujeta ne postoji!

"Pobjeda nad Francuskom u tek trećoj godini učešća u elitnoj Svjetskoj grupi predstavlja pravi katalizator razvoja tenisa u Srbiji", ocjenjuju Britanci.

 Rojters: U srpskom timu sujeta ne postoji! Izvor: MONDO

Oni tvrde da je veliki kvalitet srpskog tima u "potpunom odsustvu sujete".
Istorijsku pobjedu teniske reprezentacije Srbije u finalu Dejvis kupa protiv Francuske u Beogradu britanska novinska agencija Rojters ocijenila je kao jedan od najvećih sportskih uspjeha Srbije.

Rojters prenosi da su do sada "erupciju oduševljenja" u Srbiji izazivale "samo pobjede košarkaša i fudbalera".

"Ponosan srpski narod obožava svoje najveće sportske idole Novaka Đokovića, Jelenu Janković i Anu Ivanović, ali su do juče slavlje na ulicama izazivali samo uspjesi košarkaša i fudbalera", navodi jedna od najvećih svjetskih novinskih agencija.

Kako tvrdi, Srbija je u nedjelju pokazala da je Dejvis kup i dalje najprestižnije takmičenje u svijetu tenisa.

"Kada je Viktor Troicki bekhend vinerom realizovao meč poen protiv Mikaela Lodre i time svojoj zemlji donio prvu titulu u 110. godišnjem takmičenju, provalila je prava erupcija radosti koja je zaprijetila da odnese i krov Arene", ističe se u agencijskom izvještaju iz Beograda.

"Prvi igrač Srbije Đoković, koji je pobijedio u oba singl meča i učestvovao u ukupnoj pobjedi Srbije od 3:2, istakao je da je ovaj trijumf Srbije najljepši trenutak u njegovoj karijeri", prenio je Rojters.

Britanska agencija je ocijenila da Đoković nije samo igrao "zapanjujuće dobro" u trenucima kada je to bilo najvažnije - izjednačivši prvo na 1:1, a potom i na 2:2 protiv 'teniskih aristokrata', već je i pozvao publiku da podrži tim Srbije i nadjača francuske navijače u odlučujućem meču.

Rojters je ocijenio da neki "veliki kalibri svjetskog tenisa" kao što je Švajcarac Rodžer Federer nisu toliko posvećeni Dejvis kup takmičenjima, za razliku od Đokovića kome je "predstavljanje svoje zemlje prioritet".

"Pobjeda nad Francuskom u tek trećoj godini učešća u elitnoj Svjetskoj grupi predstavlja pravi katalizator razvoja tenisa u Srbiji", ocjenjuju Britanci i tvrde da je veliki kvalitet srpskog tima u "potpunom odsustvu sujete".

Navodi se primjer Troickog koji je poslije odlučujuće pobjede nad Lodrom istakao da sebe ne smatra herojem, već da su junaci meča svi članovi reprezentacije, a među njima i Janko Tipsarević.

Agencija se na kraju osvrnula na završnu sliku sa konferencije za novinare naših reprezentativaca, koji su se popeli na sto pjevajući koračnicu "Marš na Drinu".

"Ovakav način radovanja nije uobičajen u svijetu tenisa, ali sve je to draž Dejvis kupa", ističe se u Rojtersovom izvještaju.

(Tanjug/MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC