MONDO vam otkriva šta se sve našlo na meniju za srpske i francuske tenisere.
Teniseri Srbije i Francuske su tokom tri dana finala Dejvis kupa mnogo vremena proveli u Beogradskoj areni.
Znamo kako su igrali i kako su slavili, a MONDO vam sada otkriva i šta su jeli.
U duhu srpske tradicije, imali su na raspolaganju nekoliko vrsta pršute i sir.
Od salata bile su im ponuđene: grčka salata (paradajz, crveni luk, krastavac, zelena paprika, feta sir, crne masline...), miks zelenog povrća sa susamom i kapriz salata (paradajz, mocarela i bosiljak preliveni maslinovim uljem).
Ništa bez supe.
Za glavno jelo imali su: grilovano povrće, italijansku pastu, pileće grudi na žaru i losos file, a od priloga: pirinač, pire krompir, beli sos od majčine dušice i crveni sos od paradajiza.
Bile su im na raspolaganju tri vrste hleba, zapravo kajzerice. Od bijelog brašna, kukuruznog i raženi hljeb.
Za desert su bili čokoladni kolač, voćni desert i kapri kvadrat, kao i veliki izbor svježeg voća.
Kako je dio ove hrane bio posluživan i u pres laundžu možemo da posvjedočimo da je vrlo ukusna. Da isto misle i teniseri govori činjenica da u svlačionicama gotovo da nije ostala nikakva hrana.
Na kratko smo zavirili i u malu dvoranu Arene, koja je preuređena u mjesto za predah brojnih vip zvanica, a video pogledajte na našem sajtu www.mondo.rs.
(MONDO)