• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RUKOMET: Počinje EP, Srbija protiv Danske

U utorak su na programu utakmice prvog kola šampionata Evrope za rukometašice u Danskoj i Norveškoj. Učestvuje 16 ekipa, titulu brane Norvežanke.

 RUKOMET: Počinje EP, Srbija protiv Danske Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije takmičiće se u grupi A, u danskom Alborgu, sa Španijom, Danskom i Rumunijom.

U grupi B (Arhus) igraće Crna Gora, Hrvatska, Rusija i Island, u grupi C (Larvik) Njemačka, Ukrajina, Švedska i Holandija, a u grupi D (Lilehamer) Norveška, Mađarska, Francuska i Slovenija.

Srpske rukometašice nisu imale većih uspjeha na evropskim prvenstvima.

Od 1994. godine, kada je ustanovljen kontinentalni šampionat, najbolji rezultat ostvaren je 2002. u Danskoj, kada je nacionalna selekcija bila šesta. Dvije godine prije toga u Rumuniji zauzela je sedmo, a na posljednja dva EP tek 14, odnosno 13. mjesto.

Pod imenom Jugoslavija, ženska rukometna reprezentacija je posljednji veliki uspjeh ostvarila na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2001, kada je osvojila bronzanu medalju.

Srbija je do "vize" za aktuelno EP stigla kao drugoplasirana ekipa u kvalifikacionoj Grupi 5, gdje je dva puta izgubila od Španije, a bila bolja od Grčke i Turske.

U prvom dijelu šampionata moraće da igra protiv Danske, koja će imati prednost domaćeg terena. Ova ekipa posljednjih godina ima nešto lošije rezultate, ali je od 1994. tri puta bila olimpijski pobjednik, tri puta evropski prvak, dva puta evropski vicešampion i jednom "bronzana" na SP!

Reprezentacija Španije tek posljednjih godina pokušava da dostigne uspjehe rukometaša. Na SP 2009. bile su četvrte, a na EP dolaze kao aktuelne vicešampionke Evrope.

Rumunija je na prethodnom EP u Makedoniji zauzela peto mjesto, a najveći uspjeh od 1994. godine imala je 2005. na SP u Rusiji, kada je osvojila srebrnu medalju.

Srbija se u utorak od 20.45 sastaje se sa Danskom.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC