• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marjanović: RS Srbije uči za 2012.

Vodeći ljudi srpskog rukometa imaće još dvije prilike za sticanje iskustva, prije nego što i sami dođu u situaciju da organizuju veliko takmičenje.

 Marjanović: RS Srbije uči za 2012. Izvor: MONDO

Predsjednik Rukometnog saveza Srbije Velimir Marjanović izjavio je da odlična organizacija Evropskog prvenstva za rukometaše 2012, odnosno Svjetskog prvenstva za rukometašice 2013. godine, neće donijeti potrebnu popularizaciju tog sporta u Srbiji ukoliko na tim takmičenjima izostanu dobri rezultati.

Marjanović je u intervjuu agenciji Beta rekao da bi bio zadovoljan plasmanom muškaraca u polufinale EP.

"Prije četiri-pet godina, kada sam postao predsjednik Saveza, rekao sam ono što govorim i sada - da 2012, daj Bože i ranije, mora biti godina napada na medalje, a da je kod rukometašica to 2013".

"Mislim da bi prva tri ili četiri mjesta predstavljala uspjeh, koji bi omogućio svijetlu budućnost srpskog rukometa", istakao je Marjanović.

Do početka EP u Srbiji ostalo je 14 mjeseci, a nedavno je u Nišu potpisan ugovor između RSS i Evropske rukometne federacije, čime je potvrđeno da će šampionat biti održan u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

"Mi smo prethodna dva muška i ženska evropska prvenstva koristili za učenje. Po formatu su sva takmičenja bila ista, zbog čega je i predstojeće žensko EP u Danskoj i Norveškoj veoma važno za sticanje iskustva", rekao je Marjanović.

Čelnici RSS u Danskoj i Norveškoj moraju da vide kako funkcionišu sve stvari - od najsitnijih tehničkih detalja, prevoza, organizacije i funkcionisanja protokola, do marketinga i korišćenja najnovijih tehnologija.

"SP rukometaša u Švedskoj, januara 2011, takođe je bitno, jer su muški šampionati mnogo gledaniji. To bi moglo da bude mnogo veće iskustvo za nas kao buduće organizatore".

"Mislim da se svake godine Evropa i svijet mijenjaju. Sportski događaji se mijenjaju, pa ko ne prati najnovija dostignuća, može da organizuje prvenstvo za koje će se reći 'bilo je lijepo, ali isto kao prethodna'", dodao je prvi čovjek RSS.

Nacionalni Savez želi da bude aktuelan i da sve novo što se dogodilo u sportu, propagandi i tehnologiji, bude primjenjeno na Evropskom prvenstvu 2012. godine.

Na pitanje da li je u Srbiji posljednjih godina bilo takmičenja čija su iskustva značajna, on je odgovorio potvrdno.

"Univerzijada je značila u smislu okupljanja ogromnog broja volontera, koje ćemo mi takoše koristiti, a košarkaško EP u nekim drugim aspektima, naročito po pitanju televizije. Čak i fudbalska Liga šampiona u kojoj učestvuje Partizan nam pokazuje neke stvari".

EP rukometaša u Srbiji biće održano od 17. do 29. januara 2012, a SP rukometašica u decembru 2013.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC