• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Begić osumnjičen za pronevjeru 1.7 miliona KM!?

Autor mondo.ba

Predsjednik Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine Elvedin Begić osumnjičen je za malverzacije na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gdje obavlja funkciju pomoćnika direktora. Po Statutu FS BiH izgubiće mjesto predsjednika i člana IO FS BiH

Prvi čovjek bosanskohercegovačke "kuće fudbala" je zajedno sa direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo Ivanom Veličanom, bivšim direktorom Bakirom Karahasanovićem osumnjičen za zloupotrebu položaja i ovlaštenja, sklapanje štetnog ugovora, te nesavjestan rad u službi, čime su Aerodromu nanijeli štetu od 1,7 miliona KM, prenijela je Federalna televizija.

Begić se povodom ovog slučaja nije oglašavao, a danas na sjednici Izvršnog odbora FS BiH baviće se pitanjem novog selektora "zmajeva".

Safetu Sušiću je istekao ugovor, a moguće je da će dobiti i treći mandat iako je navodno tražio veću platu.

Takođe, kako su ranije prenijeli sarajevski mediji, Begić nije u dobrim odnosima sa popularnim Papetom, ali čini se da poslije ove afere, ima mnogo većih problema.

Naime, prema Statutu FS BiH, Begić će izgubiti mjesto predsjednika Saveza i člana Izvršenog odbora FS BiH zbog podnošenja ove krivične prijave.

Na njegovo mjesto, ako se Statut bude striktno primjenjivao, doći će zamjenski član, a to bi trebao da bude direktor Fudbalskog kluba Sarajevo Dino Selimović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC