• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda - Galatasaraj, opet!

Autor mondo.rs

Crvena zvezda Telekom pobedila Laboral i na oproštaju od prve faze, 90:82. Igraće u Grupi E, za sada protiv Reala, Makabija, Panatinaikosa, Žalgirisa i ponovo protiv vicešampiona Turske.

 Zvezda - Galatasaraj, opet! Izvor: MN PRESS

Uvodna faza Evrolige 2014/15 ostaće navijačima Zvezde dugo u pamćenju! Njihovi ljubimci odigrali su je sjajno, bili ravnopravni iskusnijim i skupljim od sebe i završili je trijumfalno.

Još jednom pobedom nad španskim timom. Još jednim, četvrtim uzastopnim trijumfom nad Baskonijom!

CRVENA ZVEZDA TELEKOM - LABORAL KUĆA 90:82 (18:18, 28:27, 24:18, 20:19)

Savladavši tim iz Vitorije u praznoj i zaključanoj hali Pionir, Zvezda je završila prvu fazu Evrolige sa skorom 6-4, na drugom mestu tabele Grupe D. Taj plasman doneće joj mesto u Grupi E Top 16 faze.

Za sada, poznato je da će joj rivali biti Real, Makabi, Panatinaikos i Galatasaraj, sa kim su ove sezone odigrali dve utakmice, s tim da je meč u Istanbulu iste večeri pao u drugi plan zbog pogibije Marka Ivkovića ispred dvorane Abdi Ipekči.

SASTAV TOP 16 GRUPA


Grupa E: A1 (Real), B2 (Makabi), C3 (Panatinaikos), D4 (Galatasaraj), C1, D2 (Crvena zvezda), A3 (Žalgiris), B4.

Grupa F: B1 (CSKA), C2, D3 (Laboral Kuća), A4 (Nižnji), D1 (Olimpijakos), A2 (Efes), B3, C4 (Armani).


Zbog kazne Evrolige, nerazumno izrečene i Zvezdi zbog istanbulske tragedije, navijači su ostali uskraćeni za priliku da u petak uveče uživo vide još jednu veliku pobedu crveno-belih i sjajno veče Markusa Vilijamsa.


Američki plejmejker bio je lider tima Dejana Radonjića i još jednom imao sjajan napadački učinak - 23 poena, 8 asistencija i pet skokova, uz indeks 27!

Poenima iz kontre i posle pik-en-rol akcija niskih igrača sa Marjanovićem (12 p, 12 sk) i Cirbesom, crveno-beli zadali su u finišu rivalu nerešiv defanzivni zadatak. Momci iz Vitorije uzdali su se od početka do kraja u šut za tri poena. U prvom poluvremenu ih je služio dobro (7/14), ali im srpski tim u nastavku nije dozvolio toliko "otvorenih" šuteva (4/12).

Davis Bertans (16 p, 4/7 za tri) i Kim Tili (14, 2/2 za tri) i ostatak ekipe uspeli su da u prvom delu na momenat zateknu rivala i da posebno u drugoj četvrtini preuzmu inicijativu, ali je Zvezda već sredinom treće deonice preuzela vođstvo i čuvala ga do kraja.

Agresivnijom odbranom nego u prvom delu i većim brojem poena iz kontri, Zvezda je preuzela kontrolu i od 24. minuta vodila do kraja. Stefan Jović (4 p, 4 as) je, odličnom odbranom i asistencijama, sedam minuta pre kraja obuzdao napad Laborala (74:68), a Branko Lazić uradio je isto u 36. minutu, (svojim jedinim) poenima sa slobodnih bacanja, posle četvrtog faula Davisa Bertansa.

U pretposlednjem minutu, Čarls Dženkins (5 p, 2 as) fenomenalno je presekao Bertansovo dodavanje preko celog parketa i asistirao Vilijamsu, za maksimalnih "plus deset". Pobednik je bio odlučen.

Zvezda je trijumfom i osigurala drugu poziciju i poslala jasnu poruku da ni u Top 16 fazi neće odustati od visokih ciljeva. U prvih deset rundi Evrolige, stavila je svima do znanja da je sposobna da se bori sa velikima.

Crveno-bele i njihove navijače očekuje apsolutno zasluženo uživanje u bar još 14 evroligaških utakmica. Takmičenje u Top 16 fazi počeće 30. decembra i trajaće do 10. aprila.

ZVEZDA: Vilijams 23 (5 sk, 3/6 za tri, 8 as), Nikola Rebić, Nemanja Dangubić 9 (3 sk), Luka Mitrović 10 (9 sk), Branko Lazić 2, Jaka Blažič 11, Nikola Kalinić 5 (3 as), Boban Marjanović 12 (12 sk), Marko Tejić, Čarls Dženkins 5, Stefan Jović 4 (4 as), Maik Cirbes 9 (3 sk).

LABORAL KUĆA: Majk Džejms 13, Kolton Ajverson 5, Fabijen Kozer 10, Tornike Šengelija 2, Iliman Diop, Kim Tili 14, Mirza Begić 2, Saša Vujačić 3, Fernando San Emeterio 9, Tomas Ertel 8, Davis Bertans 16.

PROČITAJTE OSTALE REZULTATE I TABELE POSLE 10. KOLA

PROČITAJTE TOK MEČA:

UTAKMICA JE ZAVRŠENA!ZVEZDA JE OSVOJILA DRUGO MESTO NA TABELI GRUPE D.

40' 90:80 Cirbes rešava pitanje pobednika.

39' 88:78 Evo ga i dvocifreno vođstvo. Dženkins fenomenalno "seče" dugo dodavanje Bertansa..

37' 86:77 Cirbes sa slobodnih bacanja propušta šansu da prvi put donese Zvezdi "plus 10".

36' 81:75 Pogoci na obe strane. Lazić koristi dva od tri slobodna bacanja posle faula Bertansa. Letonac ima četiri lične greške, kao i Dangubić. Tajm-aut Crvena zvezda.

34' 79:71 Dangubić donosi Zvezdi najveću prednost na utakmici (77:69). Bertans je odmah smanjuje, trojkom. Dženkins iz daljine odbija napad Laborala na vođstvo.

33' 74:68 Jović čuva prednost Zvezde. Laboral je prišao na "minus dva" (70:68), ali je Nišlija asistirao Marjanoviću, pa pogodio posle kontre. Izašao je potom iz igre na zasluženi odmor. Umesto njega na parketu je Dženkins.

31' 70:66 Marjanović i Lazić neshvatljivo promašuju u nizu pod obručem, pa ih Saša Vujačić kažnjava svojom prvom trojkom na utakmici.

- kraj treće četvrtine - 70:63

30' 70:63 Tili sa pet poena u dva napada smanjuje razliku na "minus tri". Ipak, Jović u sledećoj akciji asistira Marjanoviću za zakucavanje. Onda i Mitrović pogađa i Zvezda opet stiče mirniju prednost.

27' 62:54 Vilijams ubacuje svoj 21. poen i izlazi iz igre. Utakmica sada ulazi u ritam koji Zvezdi odgovara. Laboral (Kolton Ajverson) se teško bori sa Bobanom Marjanovićem i već treći put ga u razmaku od tri minuta šalje na liniju za slobodna bacanja. Najveća prednost Zvezde na utakmici.

26' 57:52 Vilijams ubacuje trojku, njegov 18 poen. Odmah potom, Marjanović koristi dva penala.

24' 52:52 Blažić pogađa posle prodora. Baskonija je u četiri minuta nastavka praktično svaki drugi napad završila šutem za tri. Već pet pokušaja u drugom poluvremenu i jedan koš. Na momente rastrzana igra.

22' 48:49 Vilijams pogađa sa distance za dva, a Laboral u jednom napadu nekoliko puta pokušava za tri. I dolazi do ofanzivnog skoka. Šengelija za novih "plus jedan" gostiju.

Neobično atraktivna druga četvrtina. Zaista šteta što nema navijača u dvorani. Laboral je pogodio sedam trojki iz 14 pokušaja. Gosti su pogađali trojke u nizu (Bertans tri, Ertel dve) i tako stvarali veliki problem crveno-belima.

Zvezdu je u prvoj četvrtini vodila i "plus šest", ali je Laboral sa više energije počeo drugu deonicu i pogocima u nizu stekao devet poena prednosti (31:22, serijom od baš 9:0).

Cirbes, pa Vilijams (13 p) zadržali su protivnika i energijom Čarlsa Dženkinsa (3) zadržali crveno-bele u igri. Malo po malo, Zvezda se budila u napadu i počela da pogađa. Za četiri minuta je nadoknadila minus i povela 37:36.

Do pauze, ređali su se koševi Kalinića na jednoj strani i Ertela na drugoj. Francuz je u pretposlednjem napadu pokušao da pogodi i treću i nizu, ali je promašio. Posle tajm-auta gostiju, Dangubić im je oteo loptu i za četiri sekunde pretrčao teren, pa zakucao.


- poluvreme -

20' 46:45 Zvezda ipak vodi na poluvremenu! Dangubić krade loptu u poslednje četiri sekunde, pretrčava teren i zakucava za minimalnu prednost domaćina na pauzi. U jednom trenutku, gostij su vodili i "plus devet".

19' 44:45 Kalinić donosi Zvezdi vođstvo, Ertel Laboral Kući. Srbin prvo uz faul i slobodno bacanje, pa polaganjem. Francuz sa dve uzastopne trojke. Potom je "opalio" još jednu, ali je promašio.

18' 39:39 Trojkom Vilijamsa, Zvezda je povela 37:36, ali je preuzela kontrolu samo na kratko. Bertans je u sledećem napadu ubacio još jednu trojku. Radonjić menja čuvara na njemu, ubacivši Dangubića u igru umesto Lazića.

16' 32:36 Bertans je raspoložen. Ubacio je i drugu trojku iz trećeg pokušaja. I Zvezda je ubrzala u napadu, pre svega buđenjem Čarlsa Dženkinsa. Letonac ga čvrsto faulira i odmah mu prilazi da vidi da li je Amerikanac OK. Sportski potez.

15' 26:31 Cirbes, pa Vilijams ne dozvoljavaju protivniku na ode na dvocifrenu razliku. Nemac zakucava, Amerikanac polaže.

14' 22:31 Opet Bertans, posle kontre. Traje serija Laborala - 9:0.

13' 22:27 Davis Bertans ubacuje prvi šut na meču i Laboral vodi "plus pet". Dejan Radonjić zatražio je tajm-aut.

13' 22:24 Majk Džejms već pokazuje da će biti veliko pojačanje Laboralu. Ubacio je osam poena. Zvezdu predvodi Blažič, sa sedam.

- kraj prve četvrtine 18:18 -

10' 18:18 Blažič vezuje pet poena i vraća Zvezdi prednost (18:16). Na drugoj strani, Begić stvara "livadu" Džejmsu, koji zakucava i opet izjednačuje.

10' 14:16 San Emeterio polaže posle kontre i Laboral prvi put vodi.

9' 14:14 I Fernando San Emeterio ubacuje trojku. Kapiten tima iz Vitorije izjednačuje pogotkom sa više od sedam metara. Radonjić menja tim. Ubacio je Jovića, Cirbesa i Kalinića. Luka Mitrović jedini je član startne postave koji je još u igri.

7' 14:11 Vilijams bez gledanja do Luke Mitrovića, koji polaže posle prodora za "plus šest". U sledećem napadu, Fabijen Kozer postiže prvu trojku za goste.

5' 12:7 Blažič se "upisuje" trojkom. Za sada najveća prednost.

5' 9:6 Vilijams ubacuje prvu trojku, posle ofanzivnog skoka Dangubića. Igra se čvrsto. I jedan i drugi tim brzo trče u napad. Ušao je Jaka Blažič.

3' 2:2 Prvi koš postigao je Nemanja Dangubić, zakucavanjem posle kontre. Čvrsta odbrana crveno-belih. Izjednačuje Kozer, takođe iz tranzicije.

Startna petorka Zvezde je Vilijams, Lazić, Dangubić, Mitrović i Marjanović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC