• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestorović: Stvoriću nove "zmajeve"

Autor mondo.ba

Novi selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović izjavio je da će posao raditi profesionalno i odgovorno, a da će kao proizvod toga doći i rezultati.

 Nestorović: Stvoriću nove "zmajeve" Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

"U svim klubovima gdje sam radio nikada nisam preuzimao gotovu ekipu već sam radio na njenom stvaranju, stvarao sam svoj proizvod. Tako će biti i sada jer se stvara nova reprezentacija do 21 godine što mene kao selektora raduje", rekao je Nestorović za "Glas Srpske".

Kad će debitovati na klupi mladih "zmajeva" još uvijek nije poznato.

"U ovom trenutku ne mogu ništa da pričam jer još uvijek nije održan radni sastanak u Savezu. Na njemu ćemo jasno definisati ciljeve i obaveze i tek nakon toga krenućemo sa radom. Istina, imam nekih planova, ali o tome tek poslije sastanka".

Nestorović je na ovoj funkciji nasledio Vladu Jagodića koji je četiri godine sastavljao mladi tim BiH, a prije Jagodića selektori ove kategorije igrača bili su Ibrahim Zukanović, Nikola Nikić i Branimir Tulić.

"Gdje god sam radio ostavljao sam dubok trag. Poznato je da je BiH područje puno fudbalskih talenata i nadam se da ćemo uspješnim i odgovornim radom napraviti dobru i pozitivnu priču. Svi oni koji me poznaju i moj sistem rada znaju da će priliku, u prvom redu, dobiti igrači iz domaćih liga, Premijer i entitetskih liga, kao i ekstra talenti. Ovo je za mene novi izazov, a ne plašim se toga i volim da radim".

ZASAD OSTAJEM U RUDARU

Nestorović je trener Rudar Prijedora sa kojim je zauzeo treće mjesto na kraju jesenjeg dijela Prve lige Republike Srpske sa 24 boda isto kao i drugoplasirana Kozara dok lider Leotar ima dva boda više.

"Nastavljam i dalje da radim u Rudaru i želim da završim započeti posao. Još uvijek ne znam stav Saveza i vjerujem da će to biti jedna od tačaka dnevnog reda kada budemo imali sastanak".

 Nekadašnji golgeter zeničkog Čelika, Spartaka iz Subotice i beogradskog Rada koji je nastupao u Norveškoj, Švedskoj i Hong Kongu trenersku karijeru je gradio u bijeljinskom Radniku, zvorničkoj Drini, Rudar Prijedoru, Slobodi iz Mrkonjić Grada i fočanskoj Sutjesci. Gdje god je bio uglavnom je kretao od "nule" sa zadatkom da formira tim, a poslije toga obično su dolazili rezultati. Isti zadatak ga čeka i u mladoj reprezentaciji BiH čiji novi kvalifikacioni ciklus za plasmana na Evropsko prvenstvo počinje tek na jesen sljedeće godine nakon završnice finalnog turnira EP u Češkoj. Na funkciju selektora mladog tima izabran je u Zenici, gradu gdje je doživio najzvjezdanije trenutke u igračkoj karijeri i jedan je od najboljih strijelaca nekadašnjeg prvoligaša Jugoslavije.

"Srećan sam zbog imenovanja za selektora mlade selekcije BiH. Zahvaljujem se Fudbalskom savezu Republike Srpske i predsedniku Mili Kovačeviću na prijedlogu, ali i članovima Izvršnog odbora FS BiH koji su taj prijedlog prihvatili i ukazali mi povjerenje. Nastojaću da ga opravdam svojim profesionalnim i odgovornim radom, a da će kao proizvod toga doći i rezultati".

Nestoroviću će u radu pomagati Dženan Uščuplić i trener golmana Danimir Milkanović, dok će ostatak stručnog štaba biti kompletiran u narednom periodu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC