• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Pazar pobedio Partizan!

Autor mondo.rs

Crno-beli u Novi Pazar došli sa "drugim timom", a u Beograd se vraćaju sa prvim porazom.

 Novi Pazar pobedio Partizan! Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS



Kockao se Partizan, kockao i izgubio...

"Drugi tim" crno-belih nije uspeo ni bod da osvoji u Novom Pazaru, "parni valjak" je poražen na "vrućem" gostovanju u gradu na Jošanici - 2:3 (2:2).

Partizan je u trećem kolu Superlige doživeo prvi neuspeh, prmio prve golove u šampionatu i sasvim sigurno narušio pozitivnu hemiju koja je vladala u ekipi zbog dobrih igara i pobeda u uvodnim utakmicama u sezoni.

Odgovornost za poraz snose igrači Partizana, ali je, ipak, najveća na plećima Zoran Milinković, trenera Beograđana!

Ko ih je sad provocirao?

Stadion u Novom Pazaru bio je dobro ispunjen, ali nije do poslednjeg mesta, jer deo navijača bojkotuje utakmice kluba zbog neslaganja sa upravom. Atmosfera je bila lepa u većem delu utakmice, ali su je pokvarile pristalice sa severa, čije je skandiranje "živela sandžačka republika" prihvatila u publika na drugim delovima stadiona. Na zapadu je primećen navijač u dresu reprezentacije Hrvatske!? Navijačima Partizana nije dozvoljen dolazak u Novi Pazar!

 Želeći da odmori fudbalere koji su izneli najveći teret na prethodnim utakmicama, kako bi što spremniji i bez rizika od povreda dočekali revanš sa Steauom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, šef stručnog štaba srpskog šampiona odlučio je da van protokola za utakmicu u Pazaru ostavi većinu prvotimaca.

Slobodno ove subote dobili su Vulićević, Nemanja Petrović, Fabrisio, Balažic, Jevtović, Brašanac, Babović, Andijra Živković, dok su Abubakar i Božinov bili na poštedi zbog lakših povreda.

Novi Pazar i Petar Krućubić znali su da kazne ovu odluku Milinkovića. Ušli su spuštenog garda u duel sa favorizovanim crno-belima i zasluženo, prvi put u istoriji pobedili Partizan.

Predvođeni sjajnim Stefanom Aškovskim, fudbalerom Partizana na pozajmici u Novom Pazaru, domaćin je odigrao najbolju utakmicu od početka sezone.

Aškovski je uspeo da iznudi dva penala, od kojih je jedan realizovao Predrag Pavlović u 22, dok je drugi odbranio Živko Živković Vladimiru Radivojeviću u 25. minutu. Makedonac je bio i strelac dva pogotka, vodećeg u 27. i pobedonosnog u 72. minutu.

Nikola Trujić postigao je prvi gol na meču u 13. mintu, a Nemanja Kojić izjednačio na 2:2 u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Milinković je šansu pružio igračima koji su do sada na takmičarskim utakmicama malo vremena proveli na terenu ili nisu uopšte.

U prilog tome ide i podatak da su u Novom Pazaru, u drugom poluvremenu, za crno-bele debitovali Nemanja Glavčić i Marko Golubović.

Prvu liniju ispred golmana Živkovića činili su par centralnih bekova Miloš Ostojić i Lazar Ćirković. Na desnoj strani igrao je "Novozelanđanin" Miladin Stevanović, a na levoj Miroslava Bogosavac.

Saša Lukić, Nikola Ninković i Saša Ilić delovali su na sredini terena, dok su napad činili Petar Grbić, Nikola Trujić i u sredini Nemanja Kojić.

Partizan nije iskoristio priliku da pobegne Crvenoj zvezdi na "plus četiri" posle samo tri kola. Do treće pobede u superligi nije došao zarad prolaska u plej-of Lige šampiona. U sredu ćemo sazanati da li mu se kockanje zaista isplatilo...

Novom Pazaru je ovo bila prva pobeda u sezoni.

Izvor: MN Press/arhiva



UŽIVO:

Partizan i Zoran Milinković dosta će rizikovati u 3. kolu Superlige Srbije. Neugodnu tradiciju u Novom Pazaru pokušaće da sruše praktično sa drugim timom.

Šef stručnog štaba "parnog valjka" drastično je promenio tim za utakmicu u gradu kraj Jošanice. Ključni igrači koji su izneli najveći teret na od početka sezone odmaraće i nisu se našli čak ni na klupi za rezerve.

Jedino se među stativama Partizanovog gola ništa nije menjalo, mrežu crno-belih čuvaće Živko Živković.

Prvu liniju ispred golmana činiće par centralnih bekova Miloš Ostojić i Lazar Ćirković. Na desnoj strani igraće "Novozelanđanin" Miladin Stevanović, a na levoj Miroslava Bogosavac.

Saša Lukić, Nikola Ninković i Saša Ilić delovaće na sredini terena, dok će napad činiti Petar Grbić, Nikola Trujić i u sredini Nemanja Kojić.

Na klupi su: Kljajić, Glavčić, Marinković, Luka, Ivan Petrović, Golubović, Šaponjić.

Slobodno ove subote dobili su Vulićević, Nemanja Petrović, Fabrisio, Balažic, Jevtović, Brašanac, Babović, Andijra Živković, dok su Abubakar i Božinov na poštedi zbog lakših povreda.

Partizan je u prethodne dve utakmice u Superligi ostvario ubedljive pobede, protiv Metalca 4:0 i Jagodine 6:0. Crno-bele u sredu očekuje revanš meč 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Steaue u Beogradu. Prvi duel u Bukureštu završen je 1:1.

NOVI PAZAR: Vuković, Tintor, Kostić, Stevanović (od 76' Pavlović) - Aškovski (od 82' Adrijano), Šarac, Pavlović, Vusljanin - Radivojević (od 69' Obrovac), Đalović.

PARTIZAN: Ž. Živković - Stevanović, Ostojić, Ćirković - Bogosavac, Bogosavac - Lukić, Ilić, Ninković - Grbić (od 57' Glavčić), Trujić (od 71' Golubović), Kojić (od 76' Šaponjić). 


TOK UTAKMICE

Gotovo! Novi Pazar pobedio 3:2!

80' - Ninković je imao lepu priliku, šutirao je pravo u Zečevića.

72' - GOOOL! Novi Pazar vodi 3:2 i blizu je pobede. Strelac je Stefan Aškovski!!! Pogrešio je Kojić, Živković skinuo prvi zicer, ali nije mogao i drugi, kada se lopta odbila do Makedonca.

Aške 3
Izvor: YouTube



71' - Debituje i Marko Golubović, umesto Trujića je na terenu.

69' - Nekoliko vrlo opasnih napada Partizana, ali nema završnice. Apsolutna dominacija crno-belih u ovim trenucima.

59' - Posle samo minut na terenu Glavčić dobija žuti karton.

- Među navijačima Novog Pazara na zapadnoj tribini nalazi se i jedan u hrvatskom dresu. Razlog zbog čega se opredelio da dođe na utakmicu u dresu države koja nema veze sa sportskim događajem u Novom Pazaru nije poznat. Možda ima veze sa datumom koji se bliži...

58' - Za Partizan debituje Nemanja Glavčić. Izašao je Petar Grbić.

55' - Prošlo je deset minuta igre u drugom poluvremenu i nije viđena nijedna prilika. Crno-beli imaju loptu više u posedu.

- Počelo je drugo poluvreme.

Poluvreme. Odlična utakmica u Novom Pazaru, nadamo se da će tako biti i po povratku sa odmora.

45+1' - GOOOL! Nemanja Kojić uspeva da izjednači u nadoknadi prvog poluvremena. Bukvalno je ugurao loptu u mrežu posle dodavanja Grbića. U akciji je učestvovao i Saša Ilić, koji je posle dodavanja Kojića proigrao Grbića na desnoj strani.

gol
Izvor: YouTube


45' - Sjajna šansa za Pavlovića, koji je imao i dosta sreće da mu se lopta vrati u noge kada je želeo da proigra saigrača, ali je otišao previše iskosa u nameri da predribla Živkovića, tako da je propuštena prilika da Novi Pazar uveća prednost.

27' - GOOOL! Novi Pazar vodi 2:1, a strelac je Stefan Aškovski koji u klubu kraj Jošanice nastupa kao pozajmljeni igrač Partizana. Pogodak je postigao udarcem glavom, na centaršut Siniše Stevanovića, koji je takođe nekada nosio crno-beli dres.

gol
Izvor: YouTube


25' - PENAL ZA NOVI PAZAR! Brani Živko Živković! Za razliku od prethodnog penala, sada je šutirao Vladimir Radivojević.

*I ovaj put je u kaznenom prostoru gostiju oboren Aškovski, a faul je napravio Lazar Ćirković.

24' - Dve velike prilike za Partizan. Prvu nije iskoristio Kojić, a drugu, još bolji, idealnu, Trujić. Njegov udarac sa par metara završio je pored stative.

22' - GOOOL! Strelac je Predrag Pavlović iz penala!

* penalu je prethodio prekršaj Saše Lukića nad Aškovskim.

1:1
Izvor: YouTube


17' - Radivojević je šutirao po zemlji iskosa sa leve strane. Živković je siguran.

13' - GOOOL! Strelac je Nikola Trujić! Dugo je tekla akcija fudbalera Partizana. Lopta je išla od noge do noge, ali je posle prvog ubacivanja u šesnaesterac vraćena na levo krilo. Saša Lukić je gađao drugu stranu, gde je loptu prihvatio Saša Ilić, kapiten je majstorski pronašao Grbića, kome Zečević brani udarac iz velike prilike, ali je lopta došla do Trujića, a letošnje pojačanje Partizana ne greši.

gol
Izvor: YouTube


- Usred Srbije skandira se "živela sandžačka republika"! Na utakmici nema navijača Partizana, njima je zabranjen dolazak u Novi Pazar.

10' - Ukazuje se pomoć Grbiću. Fudbaler Partizana dobio je udarac u lice. Grbić je prvi put u sastavu od početka sezone.

7' - Predrag Pavlović je imao prvu priliku na utakmici. Živko Živković je sačuvao gol, ostaje 0:0 u Novom Pazaru.

5' - Tintor je zbog oštrog starta nad Kojićem dobio žuti karton.

- Utakmica je nastavljena. Tintor je otklonio opasnost posle kornera.

2' -  Korner za Partizan, ali je utakmica prekinuta jer navijači sa severa ubacuju petarde na teren.

- Utakmica je počela.

- Novi Pazar je u prvom kolu poražen pred svojom publikom od Javora 0:1, a u 2. kolu igrao je u Lučanima 1:1.

- Glavni sudija je Vlado Glođović.

- Stadion u Novom Pazaru nije pun. Navikli smo na krcate tribine kada u gradu na Jošanici gostuju Partizan ili Crvena zvezda, ali sada nisu zbog bojkota navijača nezadovoljnih radom uprave Novog Pazara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC