• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nagrada najboljoj: Ivana ispred dve Hrvatice!

Autor mondo.rs

Srpskoj šampionki uručena je u Tbilisiju nagrada namenjena najuspešnijoj atletičarki poluostrva. Srebrna je Sandra Perković, a bronzana Blanka Vlašić.

 Nagrada najboljoj: Ivana ispred dve Hrvatice! Izvor: MONDO, Stefan Stojanović


Nagrada najboljoj!

Dugo će Ivana Španović pamtiti ovu kalendarsku godinu, a dugo ćemo pamtiti i mi njene uspehe.

U Pekingu je prvi put preskočila granicu od sedam metara (i to dva puta), a potom je u Švajcarskoj ostvarila novi najbolji rezultat - 7,02. Takmičarsku godinu završila je kao druga najuspešnija skakačica u dalj na svetu.

Zbog svega što je ostvarila, Ivana je ove srede dobila prestižnu nagradu "Najbolja atletičarka Balkana", koja joj je uručena u glavnom gradu Gruzije, Tbilisiju.

Na svečanoj ceremoniji, "Ivana od zlata" podigla je trofej, koji je osvojila u žestokoj konkurenciji Hrvatica Sandre Perković (bacačica diska) i Blanke Vlašić (skakačica u vis).

Federacija našeg poluostrva obuhvata 16 država, a u prvi plan pri izboru laureatkinje stavljene su osvojene medalje. Ivana se iz Pekinga vratila sa svetskom bronzom, dok je u Pragu, na dvoranskom prvenstvu Evrope, osvojila zlato.

Španovićeva je večeras postala prva atletičarka koja je dva puta dobijala trofej u petogodišnjem izboru za najbolju na Balkanu.

"Velika mi je čast što sam ponovo dobitnica ovog priznanja. Uvek je zadovoljstvo biti u vašem društvu, biti u društvu najboljih. Treniraću još jače i dati sve od sebe da se što duže zadržim u svetskom vrhu, da nastavim da pomeram sopstvene granice i da uvek budem u poziciji da se borim za odličja", rekla je Ivana u Tbilisiju.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC