• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je izložba o kojoj svi pričaju u BL (FOTO)

Autor mondo.ba

U Banjaluci je 17. marta otvorena izložba Demiena Hersta “Nova religija” koja je kod Banjalučana izazvala veliku pažnju.

 Banjaluka: Izložba Demiena Hersta Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Herst izložbom “Nova religija” želi da podstakne na razmišljanje o četiri važne stvari u životu: religiji, ljubavi, umjetnosti i nauci, koje smatra samo instrumentima koji pomažu ljudima da pronađu životni put.

Koristeći se ovim univerzalnim temama, Herst u svojoj „Novoj religiji“ suprotstavlja nauku i religiju, stavljajući ih u specifičan dijalog, onako kako ih obično ljudi percipiraju, sa jedne strane osjećajan, prisan i topao, u duhu religijskih i metafizičkih konotacija, dok je sa druge strane istovremeno analitički hladan i odbojan, pod uticajem atmosfere i osjećanja vezanih za medicinske profesije.

Izložba je nastala kao rezultat saradnje Hersta i Galerije Pol Stolper 2005. godine, u kojoj je najprije i predstavljena, a zatim u All Hallows crkvi i Muzeju Viktorija & Albert.

Izložba je otvorena do 27. maja.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Luka

Mrtvacka glava je obicno bila simbol smrti,velike i direktne opasnosti po zivot covjeka,simbol za veoma jake otrove,oruzja,visoki napon el.struje itd. A sada nekakva izlozba na koju idu mnogi,zanimljivo...

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop