• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dve greške i dva gola - Mađari u finišu do boda!

Autor mondo.rs

Mađari čitavo drugo poluvreme jurili gol za izjednačenje i uspeli u toj nameri. U Marseju, Island - Mađarska 1:1 (1:0).

Umesto islandske - mađarska bajka!

Fudbaleri reprezentacije Mađarske uspeli su da ostanu neporaženi posle dva kola na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Nakon početne pobede nad Austrijancima, oni su uspeli da osvoje i četvrti bod i tako praktično obezbede plasman u drugu fazu takmičenja.

Islanđani su bili na nekoliko minuta od istorijske pobede na evropskim prvenstvima. Gol Gilfija Sigurdsona u 40. minutu je "ribare" doveo u vođstvo, a napadima Mađarske su odolevali do 88. minuta kada je prodor Nemanje Nikolića po desnoj strani u autogol pretvorio Severson.

U nadoknadi vremena Sigurdson i Gudjonsen su imali šanse, ali rezultat se nije menjao:

ISLAND - MAĐARSKA 1:1 (1:0)

Ne može se reći da je meč na Velodromu, kome su prethodili sukobi mađarskih navijača i redara, bio naročito kvalitetan, ali smo videli borbenost i upornost dve reprezentacije.

Islanđani su i ovom meču izabrali opciju da se brane, pa je Mađarska loptu u svom posedu držala više od dve trećine vremena, ali im se to dugo nije isplatilo. Islanđani su pretili posle prekida i grešaka Mađara, pa je jednu takvu iskoristio Gilfi Sigurdson.

Gabor Kiralji je loše intervenisao nakon kornera, pre toga imao odličnu odbranu Bodvarsonu jedan na jedan, a nakon zbrke u šesnaestercu Tamaš Kadar je srušio jednog fudbalera Islanda, a Karasev je pokazao na belu tačku. Sigurdson je lako pogodio...

Očekivao se odgovor Mađara, ali im posed lopte nije doneo mnogo toga. Besomučno su "kružili" oko gola Haldorsona, a akcije su završavane i bez udarca ka Haldorsonu. Međutim, kada je po prvi put na meču pala koncentracija Halfredsonu - videli smo gol.

Na desnoj strani su dobro sarađivali Klajhajsler i Nemanja Nikolić, a napadač iz Sente je zavrnuo loptu na dva metra odakle ju je ispred Bodea u mrežu ubacio Severson i doneo veliko slavlje navijačima Mađarske.

U poslednjem meču ove grupe sastaju se Portugal i Austrija, a Mađari za sada vode sa 4 boda, Islanđani imaju 2, Portugal je na jednom, dok je Austrija bez bodova.

Golove sa ove utakmice možete pronaći ispod u delu "tok meča".

ISLAND: Haldorson - Severson, R. Sigurdson, Arnason, Skulason - Gudmudson, G. Sigurdson, Gunarson (Halfredson), Bjarnason - Bodvarson (Finbogason) i Sigtorson (Gudjonsen).

MAĐARSKA: Kiralji - Lang, Guzmič, Juhas (Salaj), Kadar - Nađ, Gera, Klajnhajsler - Džudžak, Priškin (Bode) i Štiber (Nikolić).

N A J A V A

Dva najveća iznenađenja prvog kola - sastaju se u drugom!

Fudbaleri Islanda uspeli su da "odole" napadima Portugala i da izvuku bod iz ovog meča, dok je Mađarska sa dva gola u nastavku šokirala Austrijance i upisala velika tri boda. Ali, sada je vreme za obračun iznenađenja.

Pitanje je samo, ko će kome prepustiti teren i ulogu favorita?

Islanđani su se u prvoj utakmici istakli borbenom igrom i dobrim kontrama, ali je to u neku ruku bila i vrlina Mađara. Mnogi analitičari su upozorili da bi Islanđani mogli da odigraju lošiji meč pošto ih je "portugalski dres" inspirisao sam po sebi, dok je pitanje da li to isto mogu da urade i malo poznati reprezentativci Mađarske.

Ovo će biti 11. duel ovih reprezentacija i nikada u njihovim susretima nije došao "iks". Sedam puta su pobedili Mađari, a svega tri puta Islanđanima, ali mnogo toga se desilo od njihovog poslednjeg susreta pre pet godina.

Utakmicu na stadionu Velodrom sudi Sergej Karasev.

TOK MEČA (1:1):

90+4' - Drama! Pokušao je Sigurdson sa ivice kaznenog, ali ništa!

88' - GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL! SEVERSON AUTOGOL! 1:!

Najbolji napad Mađara u dosadašnjem toku poluvremenu. Ubacio je sa desne strane loptu jedan od fudbalera Mađarske, a Severson ubacuje loptu u sopstvenu mrežu.

84' - Gudjonsen je na terenu, a selektor Mađarske ubacuje Salaja u igru umesto štopera Juhasa.

75' - Džudžak jako, ali pravo u golmana Haldorsona!

65' - Gužva!

Mađari sve opasniji, ali su Islanđani koncentrisani. Klajnhajsler ubacuje sa leve stranu, a zbog loše izbačene lopte pravi se gužva, ali ništa od udarca u gol. Potom šutira Džudžak iz slobodnog udarca, ali brani Haldorson iz drugog pokušaja.

Gunarson izlazi iz igre i ulazi Halfredson, a kod Mađara ulaze Bode i Nikolić umesto Priškina i Štibera.

60' - ŠANSA!

Ništa nisu uradili Islanđani prvih petnaest minuta, a onda jedan smiren napad i sjajno nabačaj Sigurdsona za Sigurdsona, ali napadač Nanta šutira preko gola.

50' - Klajnhajsler je već predvodio dva napada Mađarske, ali Islanđani se sjajno brane.

45' - Kraj poluvremena.

39' - VOOOOOOOOODI ISLAND! SIGURDSON! 1:0!

Kakva greška odbrane Mađarske.... Gabor Kiralji je loše intervenisao posle jednog kornera, sudija nije pokazao da je u pitanju faul, a u opštem haosu bolje su se snašli fudbaleri Islanda nad kojima je napravljen prekršaj za jedanaesterac.

Gilfi Sigurdson je preuzeo odgovornost - i pogodio!


35' - Klajhajsler sada šutira iskosa sa desne strane. Nije to daleko, ali...

30' - Najbolja šansa do sada!

Potpuno čudan napad Islanđana i velika odbrana Kiraljija. Tamaš Kadar je "bio na lopti", ali je ona otišla iza njegovih leđa, a leđima ga je izgurao i Gudmudson, imao jedan na jedan sa golmanom Mađarske, ali nije uspeo da ubaci loptu u mrežu.

23' - Ako se jednom rečju može opisati dosadašnji tok meča, onda je to - TVRDO!

17' - Evo i pretnje Mađara. Balaš Džudžak je sjajno krenuo ka golu, namestio se na udarac, ali su Islanđani izblokirali ovaj pokušaj.

10' - Mađari su počeli bolje, ali...

Ulazak u meč je očekivano pripao Mađarima, očigledno su Islanđani svesno prepsutili inicijativu, ali je prvi pokušaj bio posle prekida. To jest, dva pokušaja. Prvo je Arnason probao posle kornera, da bi u izglednijoj šansi od ove bio Bodvarson, ali je prebacio gol.

1' - Meč je počeo, a vi pročitajte kakve su nemire izazvali navijači Mađarske uoči početka.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC