• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Sretan što sam ponovo u Turskoj

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić, koji je u petak potpisao ugovor sa turskim prvoligašem Alanjasporom, izjavio je kako je njegov cilj formirati dobru ekipu i ostati u Super ligi.

Sušić je sinoć doputovao u Alanju, gdje je danas s Alanjsporom potpisao ugovor do kraja naredne sezone. Njegov pomoćnik će biti bivši reprezentivac BiH Elvir Baljić, koji je tokom fudbalske karijere nosio dresove više turskih klubova, među kojima su Fenerbahče i Galatasaraj.

Sušić je na konferenciji za novinare nakon potpisivanja ugovora kazao kako je sretan jer se ponovo nalazi u Turskoj.

"Želim najprije zahvaliti predsjedniku kluba i upravnom odboru jer sam izabran između velikog broja kandidata. Nadam se da nećemo praviti greške i da ćemo ostvariti uspjeh. Iza nas na tabeli se nalaze četiri kluba. Naš cilj je svakako napraviti dobre rezultate i ostati u Super ligi", rekao je Sušić.

Dodao je kako je svjestan činjenice da mora formirati dobru ekipu, jer to od njega očekuju, kako uprava, tako i grad i navijači.

Upitan da li razmišlja o transferima u narednom periodu, Sušić je rekao kako klub trenutno ima 28 igrača, te da misli kako u ovom momentu nema potrebe za novim.

"No, u budućnosti ćemo vidjeti. Zavisno od forme", kazao je Sušić.

Sušić je dodao kako je u proteklom periodu redovno pratio dešavaja u turskoj Super ligi, te dodao:

"Redovno pratim preglede kola u Super ligi. Osim toga ovdje imam i mnogo prijatelja. Treneri sa kojima često razgovaram. Tu su Hamza Hočaoglu, kao i Ajkut Kocaman, moj bivši učenik. Pratim njihov rad. Takođe, pratio sam i nastupe Fenerbahčea i Bešiktaša na evropskim utakmicama".

Predsjednik fudbalskog kluba Alanjaspor Hasan Čavusoglu za Sušića je kazao kako je postignut dogovor s poznatim trenerom koji je ranije vodio veliki broj klubova u Turskoj.

"Smatramo da će Sušić dati svoj doprinos našem klubu i zbog toga smo potpisali ugovor na 1,5 godina. Zahvaljujemo mu se što je izabrao nas, želimo puno uspjeha i vjerujemo da ćemo svi zajedno ovaj klub dovesti na mjesto koje zaslužuje", poručio je Čavusoglu.

Popularni Pape je tokom trenerske karijere već obavljao dužnost šefa stručnog štaba u nekoliko turskih klubova, među kojima su Konjaspor, Ankaraguču, Rizespor, te Ankaraspor. Nakon Ankaraspora, Sušić je preuzeo "zmajeve" s kojima je izborio plasman na Svjetsko prvenstvu u Brazilu 2014. godine. Posljednji trenerski angažman Sušić je imao u francuskom drugoligašu Evianu koji je vodio u sezoni 2015/2016.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC