• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

No Days Off - pa, delirijum!

Autor mondo.rs

Stotine hiljada navijača okupilo se po kiši, snegu i vetru na ulicama Bostona, a kada je Beličik počeo da viče: "No days off", nastao je pravi haos.

"No days off"!

Odnosno:

"Bez dana odmora".

Ovi povici, koje je po vetrovitom, kišno-snežnom i hladnom vremenu u Bostonu, počeo legendarni trener Nju Ingland Petriotsa, Bil Beličik, a nastavile stotine hiljada navijača najuspešnije NFL franšize u poslednjih 20 godina - pa i više - najbolje oslikavaju i uspehe ovog tima, filosofiju kompletne organizacije, ali i način na koji su se "patriote" borile na putu ka pet nezaboravnih titula pod tandemom Beličik - Tom Brejdi.

Poručujući masi ljudi da će na novoj tituli početi da radi već narednog jutra, Beličik je izazvao delirijum i završio na naslovnicama svih američkih medija.

Euforija u Masačusecu nije se smirila od nedelje uveče po lokalnom, a ponedeljka ujutru po našem vremenu, kada je završen jedan od najspektakularnijih Superbol mečeva svih vremena.

Petriotsi su ponovo postali šampoini, pošto su u finalu u Hjustonu posle velikog preokreta i produžetka pobedili Atlantu Falkonse rezultatom 34:28. Oni su u najvećem preokretu u istoriji Superbola nadoknadili 25 poena zaostatka i osvojili peti trofej, a precizni matematičari davali su im 0,2 odsto šansi za to nakon prvog poluvremena.

To je, ujedno, bio prvi put da je Superbol rešen u produžetku.



Igrači predvođeni kvoterbekom Brejdijem i Beličikom su u amfibijskim vozilima iz Drugog svetskog rata, zajedno s vlasnicima kluba, prošli ulicama Bostona, uključujući i ciljnu ravninu čuvenog maratona.

Guverner države Masačusets Čarli Bejker i gradonačelnik Bostona Marti Volš dočekali su šampione ispred gradske skupštine, gde su se mogli videti navijači kako nose klupske dresove, ali i maske jarčeva (goat), što je aluzija na akronim "GOAT" - najbolji svih vremena.

Navijači su uzvikivali prezime jednog od najboljeg kvoterbekova svih vremena, Brejdija i njegove inicijale i broj na dresu: "TB12". Neki od njih nosili su i uvredljive parole na račun komesara NFL lige Rodžera Gudvela, koji je na početku sezone 2016. suspendovao Brejdija na četiri utakmice zbog učešća u skandalu sa loptama.

No Days Off
Izvor: YouTube


Trener Petriotsa rekao je da je ekipa radila žestoko, najbolje od svih ekipa koje je trenirao.

Navijačima nisu smetali sneg, jak vetar i kiša i lepljive konfete u crvenoj, plavoj i beloj boji, jer su svi želeli da vide Lombardijev trofej u Brejdijevim rukama.

"Rekao sam vam da ćemo trodej doneti kući i doneli smo ga. Utakmica je bila teška, ali svi ćemo je se sećati do kraja života", rekao je Brejdi, koji je petostruki osvajač Superbola.

Guverner Masačusetsa je današnji dan proglasio danom Nju Ingland Petriotsa.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC