• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SUPERBOL: Petriotsi uspeli nemoguće!

Autor mondo.rs

Atlanta Falkonsi nisu uspeli da zadrže najveću prednost ikada ostvarenu u finalima, pa su Nju Igland Patriotsi u produžetku stigli do petog trofeja

Nju Igland Patriotsi su šampioni! Oni su osvojili peti trofej prvaka američkog fudbala, pošto su trijumfovali na 51. Superbolu protiv Atlanta Falkonsa u meču koji će zauvek ostati upisan u istoriji.

Slavili su u finalu rezultatom 34:28 (0:0, 3:21, 6:7, 19:0, 6:0) nadokandivši najveći zaostatak ikada (3:28) i prvi put igrajući produžetak.

Meč za prvaka NFL treći put je održan u Hjustonu. Na NRG stadionu bilo je prisutno više od 71.000 ljudi, a zapaženi nastup imala je i Lejdi Gaga.

Petriotsi su peti put u istoriji osvojili pehar, u ukupno devetom finalu, po čemu su postali rekorderi. Sada su iza njih sa osam nastupa na Superbolu ostali Pitsburg Stilersi, Dalas Kaubojsi i Denver Bronkosi.

Atlanta je tek drugi put igrala u finalu, ali opet bez uspeha. Falkonsi su se prethodno borili za pehar 1999. godine, ali su i tada ostali "kratkih rukava" protiv Denver Bronkosa.

Junak meča bio je sjajni kvoterbek Tom Brejdi, koji je proglašen za najkorisnijeg igrača finala (MVP), čak četvrti put u karijeri, a postavio je i rekorde Superbola sa 43 uspešna dodavanja i 466 "bačenih" jardi.

Petriotsi su se trijumfom u Hjustonu priključili dvema ekipama sa po pet pehara (Dalas Kaubojsi, San Francisko Fortinajnersi), dok su jedino uspešniji Pitsburg Stilersi, koji u vitrinama imaju šest trofeja Vinsa Lombardija.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC