• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Miljenović: Najbolje ove sezone!

Autor mondo.rs

Nekadašnji plejmejker Mege imao je malu, ali važnu ulogu u pobedi PAOK-a nad Partizanom.

 Nenad-Miljenovic-intervju-posle-Partizan-PAOK-78-82. Izvor: MN PRESS

PAOK je u revanšu 1/16 finala FIBA Lige šampiona iskoristio tešku Partizanovu situaciju da pobedi u Beogradu rezultatom 82:78 i tako nadoknadi solunskih "minus dva" (74:76).

Gosti su u prvoj četvrtini poveli 6:18, Partizan serijom 18:0 preokrenuo na 24:18, ali se na poluvreme ipak otišlo sa dvocifrenom prednošću PAOK-a (32:47)!

Među najzaslužnijima za to bio je Nenad Miljenović (23), koji je u drugoj četvrtini povezao redove svog tima, ukrao nekoliko lopti i znalačkim dodavanjima omogućio saigračima da dođu do poena, kojih pre toga nije bilo "ni za lek".

PAOK je kasnije vodio i sa 24 poena razlike (40:64)...


"Odigrali smo možda najboljih 35 minuta ove sezone. Vodili smo preko 20 razlike protiv Partizana u Pioniru, što ne znam da li je iko uradio ove sezone. U poslednjih pet minuta smo lošim rešenjima u napadu i ishitrenim odlukama dozvolili da utakmica uđe u neizvesnu završnicu, ali na sreću, odbranili smo poslednji napad i prošli dalje", rekao je Miljenović novinarima.

Za njega je utakmica bila završena na kraju treće četvrtine, pri rezultatu 50:64. Trener Sulis Markopulos više ga nije vraćao na parket.

"To je uloga koju trenutno imam. Zadovoljan sam što sam pokrenuo ekipu, što smo otišli na plus 20 i plasirali se u osminu finala", prokomentarisao je Miljenović, koga umnogome limitira bol u leđima.

"Imam određeni problem i mislim da ću nekoliko dana ostati u Beogradu, kako bih to sanirao i bio spreman za ostatak sezone".

Njegov saigrač Ted Mekfaden postigao je 26 poena, od toga sedam trojki iz 10 pokušaja.

Amerikanac se, međutim, nije proslavio u finišu. PAOK se "pogubio", a crno-beli od 68:79 dva minuta pre kraja, došli u situaciju da trojkom u poslednjem napadu smanje na 81:82 i trijumfuju u dvomeču.

"Očigledno je da se uvukla panika. Izgubili smo tri-četiri lopte na pola terena i bespotrebno doveli prolaz u pitanje. Mekfaden se verovatno malo umorio. Odigrao je dobru utakmicu, ali malo ko može da igra dobro 20 minuta u kontinuitetu", kaže Miljenović, nekadašnji član FMP Železnika, Partizana, Radničkog iz Kragujevca, Mege i Sevilje.

PAOK će se u osmini finala sastati sa ekipom Iberostar Tenerifa, koja je partijama u dosadašnjem toku takmičenja, kao i u španskoj ligi, zaslužila ulogu apsolutnog favorita.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC