• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

38°C, povreda, dijareja, smrtni slučaj, svađa...

Autor mondo.rs

Neverovatno je šta se sve dogodilo treneru i košarkašima Partizana pre, ali i za vreme same utakmice sa PAOK-om. "Rezultati krvi nisu dobri", kaže Čanak o Džikiću i Hečeru. Svađa na kraju? "Dešava se".

 Partizan-PAOK-Canak-o-svadji-sa-Bircevicem-bolesti-Dzikica Izvor: MN PRESS

Desetkovani zbog bolesti i povreda, izmoreni zbog surovog rasporeda utakmica koji se poklopio sa ozbiljnim zdravstvenim tegobama, košarkaši Partizana (odnosno ono što je od tima ostalo) eliminisani su večeras iz Evrope.

U rastrzanom, nervoznom, na momente nekontrolisanom meču u dupke punom "Pioniru", Partizan nije sačuvao dva poena prednosti iz prve utakmice u Solunu, tako da je u osminu finala FIBA Lige šampoina otišao "bradski" PAOK, koji će se sastati sa Las Palmasom.

Bez prvog trenera Aleksandra Džikića, ali i "petorke" Hečer, Koprivica, Marinković, Karahodžić, Gordon ("skinuo" se za utakmicu, ali nije ulazio), Partizan se borio kao lav, ali to nije bilo dovoljno.

/pročitajte izjave kapitena Novice Veličkovića/

Shodno aktuelnoj situaciji, na konferenciji za medija na kojoj je govorio Džikićev pomoćnik i već četvrtu utakmicu prvi trener ekipe, Nenad Čanak, uz košarkaša Adina Vrabca, postavljeno je i pitanje o prirodi problema sa kojima trener i košarkaši ne mogu da se izbore još od dolaska u Niš, prošlog četvrtka, gde se dogodilo - i dalje je pretpostavka - trovanje hranom.

 Kada će se odsutni vratiti?


"Rezultati krvi uopšte nisu dobri i kod Dzikića i kod Hečera. Neizvesno je...", rekao je Čanak.

Tada je portparol kluba dodao da u ovom trenutku ni trener, ni on, ne žele da pričaju o stvarima za koje nisu kompetentni, da ne bi došlo do pogrešnog tumačenja. "Pi-ar" crno-belih naglasio je da i dalje ne može da kaže da li se radi o trovanju, virusu ili nečemu trećem.

Sreća ili nesreća?

Da li je ispadanje sreća u nesreći, jer bi u suprotnom imali tesko gostovanje na Tenerifama između prve i druge polufinalne utakmice plej-ofa ABA lige?

"Kad smo dobili u Solunu, naravno da smo očekivali prolaz, posebno što je po igri trebalo da bude 8-9 razlike za nas. Sportski smo se nadali prolazu, nismo gledali tako daleko u kalendar, ali u pravu ste da bi ta utakmica pala u nezgodnom trenutku, usred polufinala ABA lige", rekao je Čanak.

"Teška utakmica", rekao je Vrabac.

"Imamo dosta problema sa virusom u ekipi", izjavio je krilni košarkaš Partizana pre pitanja postavljenog portparolu.

"To nas je utišalo energetski i upravo to nam je večeras falilo. Na kraju smo se podigli i pokazali to što je trebalo. Bili smo blizu... Atmosfera je bila stvarno dobra i žao mi je zbog navijača što nismo prošli", rekao je posle čega je upitan da li će oporavak od ove eliminacije biti još teži od onog koji je trebalo da se dogodi između nedelje i srede, odnosno posle poraza od Crvene zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća.

"Mislim da će 'glave' biti drugacije. Videli smo da ovako ne ide. Mislim da će pristup biti bolji i da ćemo pobediti u utakmicama koje dolaze".

A, za Partizan slede mečevi odluke u ABA ligi. Budućnost je večeras poražena u Ljubljani, međutim ovako iscrpljen tim crno-belih do kraja nedelje mora da odigra još DVE utakmice u regionalnoj ligi - u petak sa Zadrom u Dvorani "Aleksandar Nikolić" i potom već u nedelju, u Sremskoj Mitrovici, sa Mega Leksom.

Računajući i Kup, biće to niz od šest mečeva crno-belih u devet dana.

"Izuzetno teška nož za nas. Eliminisani smo u utakmici u kojoj, ruku na srce, nismo ni zaslužili prolaz. U finišu smo uspeli da dođemo na jedan posed od trijumfa, borbenošću kakva je izostala u vežem delu meča. Odigrali smo konfuzno odlucujuči posed. Tesko je sada detaljnije analizirati", rekao je Čanak, koji pre početka sezone nije ni pomišljao da će biti u ulozi prvog trenera u finalu Kupa i potom šesnaestini finala Lige šampiona.



Na pitanje o tome zašto Branislav Ratkovica nije igrao u drugom poluvremenu, a Gordon od početka utakmice, Čanak je rekao…

"Gordon je osetio bol u zadnjoj loži posle dve naporne utakmice u Kupu. Nije bio spreman da igra. Ratkovica je došao u 'Pionir' sa temperaturom 38 i dijarejom. Igrao je na svoju odgovornost, nije bilo sjajno, ali svaka mu čast".

Čanak je potom dodao...

"Moram da pomenem Lukovića, koji se pored bolesti suočio sa smrtnim slučajem u porodici. Andrić je potpuno bled od bolesti, takođe je stegao zube. Ne navodim ovo kao alibi, već da bih potencirao kakve momke imamo u timu".

O sceni sa Birčevićem u finišu…

"Videli ste sve. To se dešava. Dešavalo se i ranije i dešavaće se ponovo. Niti je on prvi igrač koji je tako reagovao, niti sam ja prvi trener. Nije lepa scena, ali je sve to sport", rekao je Čanak, koji je imao žučnu raspravu sa krilnim košarkašem u odlučujućim trenucima meča.

"BILO JE LEPO IGRATI OVDE"

Trener PAOK-a Sulis Markopulos rekao je da su njegovi igrači odigrali vrlo dobro, kao i da mu je prijalo da igra u atmosferi "Pionira".

"Atmosfera u dvorani bila je sjajna i bilo je lepo igrati u njoj. Bilo je dobro za oba tima, za oba bratska tima. Čestitam svojim igračima, igrali su vrlo dobro. Kontrolisali smo utakmicu skoro od početka. Nismo igrali dobro u poslednjih tri do pet minuta, ali osim toga mislim da smo dominirali", rekao je Markopulos.

Partizan je u poslednjem minutu imao šansu da priđe na poen zaostatka, što bi mu bilo dovoljno za prolazak dalje, ali nije uspeo da iskoristi šansu.

"U ta poslednja tri minuta mogli smo da uništimo sve što smo gradili u prethodnih 37, ali takve su utakmice za plasman. Partizanu želim sve najbolje u nastavku sezone, i njegovim igračima da se što pre oporave", rekao je Markopulos.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC