• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo: Ja sam najbolji fudbaler u istoriji!

Autor mondo.rs

Uf... Moraćemo da vas konsultujemo oko ove izjave.

Portugalska gol-mašina i najveća zvezda najvećeg kluba Evrope, Real Madrida, Kristijano Ronaldo (32), dobio je u četvrtak uveče na Ajfelovom tornju petu "Zlatnu loptu" u karijeri.

Četvrti put u poslednjih pet sezona, prestižni pariski magazin "France Football" dodelio mu je najprestižniju individualnu nagradu u fudbalu - "Ballon d'Or" i to nakon što je 23. oktobra u Londonu proglašen i za najboljeg fudbalera sveta u izboru FIFA ("The Best").

Nakon što se izjednačio sa arhi-rivalom Lionelom Mesijem po broju "Zlatnih lopti" u vitrinama, a od trijumfa Rikarda Kake 2007. godine punu deceniju niko osim njih dvojice nije dobio dragoceni pehar, Ronaldo je u pomirljivom tonu govorio o rivalitetu koji ima sa Argentincem iz Barselone i poručio da bi voleo da osvoji još dve "Zlatne lopte" kako bi ih imao srazmerno broju koji nosi od kada ga je Gari Nevil primetio na pripremama u Portugaliji.

Izvor: MONDO



"Nadam se da ću biti u prilici da igram na ovom nivou još nekoliko godina i isto tako, nadamo se da će ova borba sa Mesijem biti nastavljena. Stvari se ne događaju slučajno, već sa razlogom. Osećam se dobro i zadovoljan sam formom, a videćemo kako će klub završiti i ovu sezonu", rekao je Ronaldo u Parizu, kao najbolji strelac dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope, Reala.



On je ove jeseni zagubio formu kojom je na neverovatan način predvodio "kraljevski klub" do titule u Primeri i Ligi šampiona prošlog proleća, a računajući samo polufinalne mečeve sa Atletiko Madridom i finale sa Juventusom, "CR7" postigao je pet pogodaka u poslednjih 270 minuta igre u Ligi šampiona što je bio argument koji rivali (čitaj: Mesi) nisu mogli da obore…

...iako je konkretno Barselonin mađioničar bio daleko, daleko bolji igrač ove jeseni i ušao u formu kakva mu je u prošlosti donela pet "Ballon d'Or" trijumfa od čega četiri u nizu od 2009. do 2012. godine.

"Želim da imam sedam 'Ballon d'Or' trofeja i da imam sedmoro dece", rekao je Ronaldo u četvrtak uveče, nakon što su mu u 2017. dve majke donele troje dece u kratkom razmaku, pa je sedmogodišnji Kristijano Ronaldo Žunior dobio brata i dve sestre.

Pre dve godine, u intervjuu za "BBC" takođe posle osvajanja "Zlatne lopte", tada 30-godišnjak izjavio je da sebe s pravom smatra najboljim igračem sveta i da veruje da mu je mesto među najboljima svih vremena.

"Ne moram da kažem da sam deo istorije fudbala. Brojke govore sve", rekao je Ronaldo tada.



Šta se u međuvremenu promenilo?

Kada se, dan posle gala predstave na najvišoj građevini sveta u periodu od 1889. do 1930. godine, pojavio "tizer" za naredni broj magazina "France Football", pojavila se i izjava koja bi trebalo da ga proda u rekordnom broju primeraka.


A, Ronaldova izjava glasi:

"Ja sam najbolji fudbaler u istoriji fudbala".

Dok čekamo ostatak intervjua koji parisko uredništvo pompezno najavljuje, ne možemo da izdržimo da vas ne pitamo za mišljenje - da li je Kristijano Ronaldo (već) najbolji fudbaler u istoriji?

Anketa

Da li je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler u istoriji?

  • Da, uveliko!

    18.52% (15)

  • Nije, ali mogao bi da postane

    13.58% (11)

  • Nije i neće biti

    67.9% (55)

Da li je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler u istoriji?

Rezultati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC