• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta o Robijevim "zmajevima" misle Meksikanci?

Autor mondo.ba

Uoči utakmice između Bosne i Hercegovine i Meksika u San Antoniju (četvrtak ujutro, 03.06, FACE TV), meksički mediji su analizirali Premijer ligu BiH i zaključili da je vrijedna samo jednu desetinu tamošnjeg prvenstva.

Portal mediotiempo.com predstavio je svojim čitaocima Premijer ligu BiH, iz koje je uglavnom sastavljena ekipa „zmajeva“ novog selektora Roberta Prosinečkog, inače protivnika „sombrerosa“ u prijateljskoj utakmici na stadionu „Alamodom“ u Teksasu.

„Veličina bosanske i meksičke lige je najbolji parametar za razumijevanje. Sveukupno, tržišna vrijednost prvenstva ove male evropske zemlje dostiže 58 miliona evra, što je manje od jedne desetine meksičkog tima, koji vrijedi ukupno oko 600 miliona evra. Samo budžet Tigresa (70 miliona) je veći od cijele lige“, naveli su između ostalog meksički mediji, koji očigledno s malom dozom podsmijeha gledaju na „zmajeve“ iz šampionata BiH.

U tekstu je pomenuto i da je napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović prvi strijelac Premijer lige BiH sa 13 postignutih golova ove sezone i da će predvoditi „zmajeve“ u napadu protiv Meksika.

„Uprkos svemu, igrači iz Premijer lige BiH nisu prošli nezapaženo, poput Edina Džeke, koji je iz Željezničara stigao do Rome. Mnogim igračima iz BiH ovo je prvi poziv u reprezentaciju, a najiskusniji među njima je Haris Medunjanin, fudbaler Filadelfije Union, a u karijeri je između ostalih nastupao za Deportivo La Korunju“, dodali su mediji u Meksiku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC