• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stižu „Mandarinske patke“ Milanke Blagojević

Autor mondo.ba

Zbirka priča „Mandarinske patke“ naslov je prvog književnog djela Milanke Blagojević, koje izlazi pod okriljem banjalučke izdavačke kuće Imprimatur.

Milanka je do sada objavljivala kratke priče u raznim književnim časopisima i na portalima. Između ostalog, njena priča „Peto pismo - lice kao ogledalo duše“ uvrštena je u knjigu „Priče iz komšiluka“, koju je, nakon istoimenog književnog konkursa, portal Mondo.ba prošle godine izdao u saradnji sa kućom Imprimatur.

Iz ove izdavačke kuće navode da se Milanka dugo vremena premišljala da li da objavi knjigu svojih priča ili ne, ali ju je književnica Tanja Stupar Trifunović ubijedila da one i te kako vrijede da budu objavljene.

Tanja Stupar Trifunović je recenzentkinja ove knjige, a o Milankinoj prozi kaže:

„Njeni junaci imaju tu sposobnost da i najsitnije spoljašnje situacije i okolnosti posmatraju i prožive jednim osjetljivim, iznijansiranim i dubokim emotivnim iskustvom. Fascinantan je način kako ona gradi priču uklapajući mozaično odlomake razgovora, svakodnevne situacije i sa druge strane ključna pitanja o životu, smislu, sreći, smrti. Kao da vas zajedno sa svojim junacima nježno vodi do ruba provalije nad kojim se svaki od njih zanjiše, a potom je ili preskoči ili odlebdi, jer ma koliko užasa da ponesu njeni junaci, njihovi lomovi nisu sunovrat, već let ka nekoj mekšoj stvarnosti koja pruža manje otpora. Njene priče imaju magijsku moć da jezu, strah i užas učine nježnijim, da im daju ljudsko i podnošljivo lice.“

Grafičko rješenje korica djelo je Damira Omića sa Akademije umjetnosti u Banjaluci.

Inače, ovogodišnji konkurs „Priče iz komšiluka 2“ Mondo.ba portala uspio je da privuče pažnju velikog broja jako talentovanih spisatelja iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, pa bi druga po redu  zbirka regionalnih kratkih priča, po svemu sudeći, mogla da bude izuzetna!

Konkurs je otvoren do 23. maja, tako da ukoliko želite da se i vaša priča nađe u ovom odabranom društvu, još uvijek nije kasno!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop