• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski sa igračem manje do pobjede na Malti!

Autor mondo.ba

Trostruki uzastopni šampion Bosne i Hercegovine, Zrinjski iz Mostara izborio je nastup u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope!

 Poslije šokantnog remija u 90. minutu na stadionu "Pod Bijelim brijegom" u Mostaru (1:1), u revanšu su izabranici Ante Miše stigli do pobjede nad Valetom (1:2) iako su skoro cijelo drugo poluvrijeme igrali bez isključenog Marina Galića.

VALETA - ZRINJSKI 1:2 (0:1)

Mostarci su i u prvoj utakmici pokazali da su kvalitetniji od Maltežana, ali su kažnjeni za opuštanje u 90. minutu, pa je trener Miše u najavi meča rekao da će "plemići" valjda nešto "iskemijati" i da će ovog puta voda ići na mlin Zrinjskog.

I otišla je!

U 30. minutu sijevnula je desnica Hrvoja Barišića sa blizu 30 metara u suprotne rašlje za 1:0 i to vođstvo je rutinski sačuvano do odlaska na odmor.

U nastavku, Zrinjski je zbog dva žuta kartona Marina Galića ostao sa desetoricom u polju u 50. minutu, a brojčanu prednost Valeta je iskoristila samo nekoliko minuta kasnije.

Odličnu akciju i centaršut Džozefa Zerafe prevario je kompletnu odbranu prvaka BiH, koja je nespretno postavila ofsajd zamku, pa je Stiv Borg "iz prve" pogodio mrežu Antonija Solde - 1:1.

U tim trenucima činilo se da će Zrinjski završiti evropsku priču ove sezone, međutim, samo 10 minuta kasnije Miloš Filipović je sa nekih 18 metara pogodio za novo vođstvo i kako se ispostavilo na kraju, trijumf i prolaz u narednu rundu takmičenja - 1:2.

...
Izvor: Dailymotion

Do kraja, iako sa igračem manje, mostarski tim je mogao da dođe i do ubjedljivije pobjede, prvenstveno su dobre prilike propustili Nemanja Bilbija i Miloš Filipović, ali niko od navijača Zrinjskog neće biti nezadovoljan u četvrtak uveče zbog toga.

U narednoj rundi, Mostarci će igrati protiv bugarskog Ludogoreca.

TOK UTAKMICE

- kraj - 

90. minut - Igraće se pet minuta sudijske nadoknade.

88. minut - FIniš meča, Zrinjski je na korak od prolaska u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope gdje će odmjeriti snage sa bugarskim Ludogorecom.

81. minut - Nova sjajna prilika za Zrinjski! Najprije je Nemanja Bilbija iblokiran, potom je za malo neprecizan bio Miloš Filipović.

79. Golman domaćina Henri Bonelo odbranio je udarac Miloša Filipovića77. minut - Žuti kartoni za dvojicu igrača Valete - Migela Albu i Stiva Borga, zbog oštrih startova.

71. minut - Nemanja Bilbija imao je priliku da "stavi tačku" na pobjedu i prolaz Mostaraca, ali je bio neprecizan.

...
Izvor: Dailymotion

66. minut - GOOOL! Zrinjski ponovo vodi i to sa igračem manje! Mrežu domaćih pogodio je Miloš Filipović sa 18 metara!

56. minut - GOOOL! Valeta je izjednačila! Brojčanu prednost u polju, domaćin je iskoristio veoma brzo i poslije lijepe akcije - Džozef Zerafa je uputio centaršut u kazneni prostor, ofsajd zamku je izbjegao Stiv Borg i "iz prve" poslao loptu iza leđa golmana Zrinjskog - 1:1.

50. minut - Crveni karton za Zrinjski!!! Odnosno, bolje rečeno drugi žuti za Marina Galića, koji je oborio Džozefa Zerafu pomalo i bespotrebno prilikom prodora po lijevoj strani gotovo na sredini igrališta. Mostarci će do kraja imati igrača manje. 

46. minut - Nastavljen je susret u Valeti.

- poluvrijeme - 

45. minut - Igraće se još dva minuta nadoknade odlučio je slovenački arbitar Rade Obrenović.

44. minut - Nova sjajna šansa za domaće. Ovog puta priliku za izjednačenje propustio je Mateo Pićiolo.

42. minut - Finiš prvog dijela, Zrinjski je dominantan.

38. minut - Žuti karton za Marina Galića zbog oštrog starta.

35. minut - Odličan slobodnjak Zrinjskog, međutim, ovog puta Henri Bonelo je bio na visini zadatka poslije šuta Miloša Filipovića.

...
Izvor: Dailymotion

30. minut - GOOOOL! "Plemići" vode na Malti! Strijelac je Hrvoje Barišić! Pogodio je vezista Zrinjskog same rašlje fantastičnim udarcem sa više od 25 metara. 

25. minut - Stopostotna prilika za Valetu, ali je na sreću navijača Zrinjskog, neprecizan za malo bio Argentinac Migel Alba. Probao je napadač Maltežana da lobuje istrčalog Antonija Soldu, međutim, lopta je pogodila samo gornji dio mreže.

17. minut - Ognjen Todorović je imao priliku, ali je bio neprecizan.

16. minut - Prvu šansu za Valetu na utakmici je imao Mateo Pićiolo, međutim, Antonio Soldo bio je na mjestu.

15. minut - Mostarci imaju veći posjed u odnosu na domaćina (65 % -35 %) i imaju više od igre, dva puta oprobali šut preko Miloša Filipovića, ali bez ijednog u okvir gola. S druge strane, Maltežani su u podređenom položaju i nisu uputili nijedan šut ka Antoniju Soldi.

12. minut - Gromoglasna podrška navijača Zrinjskog, koji su doputovali u Valetu da bodre izabranike Ante Miše. Stadionom se ori "Zrinjski, Mostar".

5. minut - Početno ispitivanje snaga, zasad bez šansi.

1. minut - Počeo je meč na Malti. Sretno "plemići".

Najava

Poslije šokantnog remija sa prvakom Malte na stadionu "Pod Bijelim brijegom" (1:1), izabranici Ante Miše danas igraju revanš protiv Valete u drugom kolu kvalifikacija Lige Evrope.

"Nešto ćemo, vjerujem i nadam se, 'iskemijati' i nadam se da će u tome što smislimo ovaj put biti voda na naš mlin. Bitna je igra, bitno je stvarati šanse", rekao je trener trostrukog uzastopnog šampiona BiH.

Gledano po kvalitetu, Zrinjski je u Mostaru bio bolji rival od Valete, poveo je golom Nemanje Bilbije, ali su gosti u 90. minutu kaznili grešku i postigli izjednačujući gol preko Marija Fontanele.

Italijanski napadač biće starter i u revanšu, baš kao i Banjalučanin iz mostarskog tabora, koji je bio strijelac u prvom dvoboju.

Utakmicu sudi slovenačka trojka na čelu sa Radetom Obrenovićem.

Ko će proći od predstavnika BiH? (ANKETA)

Sastavi

VALETA: Bonelo, Borg, Kamileri, Santjago, Pićiolo, Zerafa, Saleh, Muskat, Alba, Gavrila, Fontanela.

ZRINJSKI: Soldo, Galić, Barišić, Pezer, Stojkić, Todorović, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Filipović, Bilbija

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC