• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski pred revanš: Nešto ćemo "iskemijati"

Autor mondo.ba

"Nešto ćemo, vjerujem i nadam se, 'iskemijati' i nadam se da će u tome što smislimo ovaj put biti voda na naš mlin. Bitna je igra, bitno je stvarati šanse", rekao je šef struke šampiona BiH.

Mostarski Zrinjski u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope na svom terenu nije uspio da dođe do prednosti protiv Valete. Plemići su u pogotkom Nemanje Bilbije u 51. minutu došli do vođstva, ali iako je Zrinjski igrao dobro, stvarao i promašivao šanse, nije uspio da dođe do pobjede.

Maltežani su munjevitom akcijom u završnici meča došli do poravnanja i izuzetno značajnog gola u gostima.

Šef struke tima iz Mostara je prije meča upozoravao svoje igrače da "igrači Valete nisu ribari", ali ga oni, čini se, tada nisu najozbljnije shvatili pa u revanšu na Malti nemaju pravo da kalkulišu.

"Igra nam svaka pobjeda i neriješen rezultat veći od 1:1. Moramo zabiti jedan najmanje, a trudićemo se zabiti i dva gola. Idemo na pobjedu, ne mogu obećati prolaz, ali ćemo dati sve od sebe i nadam se da ćemo se na kraju mi veseliti. Od igrača za Maltu ne računam na Bekića, Brkića, Bencuna i Aćimovića. Svi oni su izvan stroja zbog povreda", rekao je Ante Miše i dodao:

POVEZANE VIJESTI

"Nešto ćemo, vjerujem i nadam se, 'iskemijati' i nadam se da će u tome što smislimo ovaj put biti voda na naš mlin. Bitna je igra, bitno je stvarati šanse. Vidjelo se protiv GOŠK-a da smo to u stanju i nadam se uspjehu. Što se tiče Valete, dosta su tvrdi, odbrambeno jaki, Fontanela je najopasniji igrač i Piciolo koji ordinira po lijevoj strani. Ta dvojica igrača su posebno opasni i vodićemo računa o njima".

Zrinjski na Malti očekuju velika vrućina, ali na takve vremenske uslove su navikli u Mostaru.

"Mi se moramo što prije adaptirati na eventualne neugodnosti s vremenom, vrućinom. Igra se u 18 časova, ne vjerujem da je tamo toplije nego u Mostaru i da će nam vrijeme smetati, to je utakmica u kojoj nam ne smije ništa smetati", zaključio je Miše.

Meč u Valeti se igra u četvrtak, a početak je zakazan za 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC