• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žižović zadovoljan: Da iznenadimo Slovake!

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Fudbaleri Radnika porazom okončali pripreme na Zlatiboru i vratili se u Bijeljinu, gdje će raditi do kvalifikacionog duela za Ligu Evrope protiv Spartaka iz Trnave 11. jula na Gradskom stadionu u Banjaluci.

 Mladen Žižović pripreme na Zlatiboru 2019 Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Nakon prvog poraza u pripremnom ciklusu, u generalnoj probi od ivanjičkog Javora (0:1), fudbaleri bijeljinskog Radnika okončali su pripreme na Zlatiboru i vratili se u Semberiju.

Iako su imali određene šanse za postizanje pogotka, Bijeljinci nisu uspjeli da realizuju bar jednu od njih, što su fudbaleri iz Ivanjice znali da kazne i dođu do trijumfa.

Ipak, uprkos ovom neuspjehu u kontrolnom meču, trener Mladen Žižović zadovoljan je partijom koju su pružili njegovi izabranici, ali i svim onim što su igrači Radnika pokazali tokom pripremnog perioda.

"Kao ni na prethodnim utakmicama, rezultat nam nije bio toliko bitan. Poraženi smo, iako smo imali svoje prilike, možda i više od protivnika, ali iz jednog kontranapada, u situaciji kada je trebalo mi da postignemo gol, primili smo ga. Možemo biti zadovoljni onim što smo odradili tokom priprema, a najvažnije je da nemamo povrijeđenih igrača", istakao je kormilar Radnika.

Očigledno je da su fudbalerima Radnika još uvijek "teške noge", a do prve utakmice protiv Spartaka iz Trnave, u okviru prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ostalo je još nešto manje od 10 dana - sasvim dovoljno vremena da se ekipa osvježi i dodatno spremi za iskušenja na međunarodnoj sceni.

Taj meč biće odigran na Gradskom stadionu u Banjaluci, dok je revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj.

"Jedno su pripremne utakmice, a potpuno drugačiji pristup je tokom takmičarskih mečeva. Mislim da možemo biti zadovoljni odnosom igrača prema treninzima i njihovim radom. Vrijeme će pokazati da li smo na pravom putu."

Prema svim najavama, Spartak je apsolutni favorit u ovom dvomeču, ali Bijeljinci mečeve 11. i 18. jula sigurno ne dočekuju sa bijelom zastavom, nego će pokušati da pomrse račune Slovacima.

"Pokušaćemo da prođemo dalje, a vidjećemo da li su to realne ambicije. Sigurno da su oni favoriti, međutim pokušaćemo da ih iznenadimo, kao što smo iznenadili mnoge prošle i pretprošle godine", optimista je Žižović.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kako je naglasio, prelazni rok za Radnik još nije okončan. Bijeljinci će pokušati dodatno da se pojačaju, kako za mečeve u Evropi, tako i za domaća takmičenja.

"Tražimo još pojačanja. Svi igrači koji su igrali su ravnopravni, imamo još desetak dana do utakmice, nikome mjesto nije zagarantovano, tako da će protiv Spartaka igrati oni najspremniji", poručio je na kraju trener Radnika.

PRIPREMNE UTAKMICE RADNIKA:

Radnik - Javor 0:1
Radnik - Radnik (Surdulica) 1:0
Radnik - Zvijezda 09 2:0

Izvor: MONDO

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC