Ako volite čizkejk, gotovo je nemoguće da vam se ova pita ne dopadne.
Evo šta vam je sve potrebno za čizkejk pitu.
Sastojci:
450 grama lisnatog testa
Šolja belog šećera
Kašičica ekstrakta vanile
450 grama krem sira (omekšati na sobnoj temperaturi)
¾ šolje belog šećera
Kašičica mlevenog cimeta
115 grama putera
¼ šolje meda
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni, a pleh podmažite.
Umutite krem sir sa jednom šoljom šećera i ekstraktom vanile, dok smesa ne postane glatka.
Razvucite lisnato test i presecite ga na dva jednaka dela, tako da odgovaraju veličinama pleha koji koristite. Jedan deo testa stavite u pleh, pa odozgo nalijte krem sir, a zatim odozgo stavite drugi deo testa.
Pomešajte ¾ šolje šećera, cimet i puter, pa ovom smesom premažite preko čizkejk pite.
Pecite oko 30 minuta ili dok ne postane zlatno-braon boje. Izvadite iz rerne i odozgo prošarajte medom. Ostavite da se ohladi, pa poslužite.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!