• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Naftaši tvrde: Očekuje se stagnacija cijena goriva

Autor Dušan Volaš

Cijene goriva na pumpama u Srpskoj su i dalje u blagom padu, ali u narednom periodu se očekuje stagnacija cijena, potvrdio je Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike.

 Cijene goriva u Srpskoj Izvor: MONDO/Danilo Jauković

"U narednom periodu možemo očekivati stabilne cijene, odnosno zadržaće se ovaj nivo cijena koje imamo u Republici Srpskoj, bar što se tiče nadolazećih praznika", kazao je Trišić.

Kako je rekao, sadašnje cijene se kreću u prosjeku BMB95 2,21 - 2,30 KM/litri i dizel ED5 2,07 - 2,29 KM/litri, dok su cijene TNG-a i dalje 1,49 - 1,56 KM/litri, zavisno od regije i distributera, prenose "Nezavisne novine".

Kako je rekao Nikola Grbić, predsjednik Udruženja prevoznika za međunarodni i unutrašnji transport RS, svaki fening pojeftinjenja je od koristi prevoznicima.

"Zaustavljen rast cijena goriva na pumpama širom Srpske je jako značajan i za prevoznike, ali i za građane", kazao je Grbić i ističe da smo svjedoci da su cijene goriva u prethodnim mjesecima stalno rasle, ali cijene prevoza se nisu mijenjale.

"Mi cijene prevoza nismo dizali ni za jedan fening unazad pet ili šest godina, čak su i pale za neke destinacije", kazao je Grbić i ističe da ima najava da će one dodatno da padaju u narednom periodu. Da je zaustavljeni rast cijena goriva značajan za potrošače smatra i Murisa Marić, izvršna direktorica Udruženja građana DON Prijedor.

"Naravno da je jako bitno da padaju cijene goriva svim ljudima jer znamo da je ono glavni pokretač svega, tako da je svaki fening jeftinije gorivo spas za same potrošače", kazala je Marićeva za "Nezavisne novine".

Ističe da niže cijene goriva neće uticati na pojeftinjenje osnovnih životnih namirnica. "Iako cijene goriva padaju, neće se desiti da dođe do pojeftinjenja osnovnih životnih namirnica", kazala je Marićeva i istakla da je to sigurno apsurd u svemu.

"Međutim, sigurno je da smo zadovoljni što se zaustavio rast cijena i ako u narednom periodu dođe do značajnijeg pada biće to na veliko zadovoljstvo građana", zaključila je Marićeva.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE