• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Privrednici da prijave probleme u naplati potraživanja iz Rusije i Ukrajine

Autor Dragana Božić

Privredna komora RS pozvala je privredna društva, koja imaju problem naplate potraživanja od poslovnih partnera iz Ukrajine i Rusije, da joj dostave detaljno opisane probleme uz jasne dokaze kako bi bili proslijeđeni Vladi Republike Srpske, sa ciljem traženja rješenja.

 Privrednici da prijave probleme u naplati potraživanja iz Rusije i Ukrajine Izvor: Guliver/Getty Images, shironosov/iStockphoto

Iz Privredne komore Republike Srpske saopšteno je da je ovo jedan od rezultata sastanka privrednika sa predsjednikom Vlade Republike Srpske Radovanom Viškovićem i resornim ministrima, koji je Komora organizovala u petak, 4. marta.

"Povod za organizaciju sastanka bila je sveprisutna globalna inflacija, konstantno povećanja cijena energenata i repromaterijala, nedostatak sirovina, ali i dodatno usložnjavanje kompletne situacije, prouzrokovane sukobom u Ukrajini. Sastanak je imao za cilj sagledavanje cjelokupne situacije, analizu problema, definisanje konkretnih mjera podrške domaćim privrednim društvima i upoznavanje javnosti sa realnim stanjem na tržištu", podsjeća se u saopštenju.

Privredna komora Republike Srpske nastaviće pratiti dešavanja koja utiču na poslovanje privrede i Vladi Srpske redovno dostavljati informacije o problemima sa kojima su privrednici suočavaju, kako bi se pronašla najbolja moguća rješenja. 

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE