• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Do kraja godine bez rasta cijena goriva u Srpskoj

Autor Dragana Božić

Cijene goriva u Republici Srpskoj do kraja godine trebale bi biti stabilne, tvrde iz Privredne komore RS.

 Pojeftinilo gorivo u Srpskoj Izvor: Envato

Predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Privredne komore Republike Srpske Dragan Trišić izjavio je danas da se cijena dizela u maloprodaji kreće od 2,60 do 2,80 KM po litru, a benzin od 2,50 do 2,60 KM, te da je u proteklih mjesec dana evidentan pad maloprodajne cijene čak do 90 feninga.

On je dodao da je to uslovljeno padom cijene barela nafte koja se na svjetskim berzama kreće i do 75 dolara, ali i time da na tržištu postoje ogromne količine ovog proizvoda.

"Očekuje nas vrijeme stabilizacije cijena. Naše tržište je konkurentno, cijene su niže u odnosu na Srbiju, Hrvatsku. Mislim da do kraja godine neće biti rasta cijena, promjene možemo očekivati u prvom kvatralu naredne godine", rekao je Trišić.

On je ocijenio da je Organizacija zemalja izvoznica nafte /OPEK/ posljednjih mjeseci donijela niz nerazumnih odluka, te da se instrument smanjenja proizvodnje nafte za dva miliona barela dnevno koristi kao politički instrument za obračun nekih geopolitičkih odnosa.

"OPEK koji je donio takvu odluku da se smanji proizvodnja i samim tim doveo tržište u situaciju da imamo disbalans snabdijevanja govori da se dešavaju stvari koje ne idu u prilog logici ili pozitivnom rješavanju određenih problema", zaključio je Trišić. 

(Srna)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE