• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završite 2023. godinu sa novim vještinama i spremni za poslovne izazove

 vesna.jpg
Autor Vesna Kerkez

Kompanija Molson Coors BH, zajedno sa Centrom za razvoj karijere (CERK) i ove godine organizuje Molson Coors Business Academy.

 Molson Coors business academy 2023. Izvor: Promo

Riječ je o jedinstvenoj online obuci za mlade iz cijele BiH koji žele raditi na sebi, usavršiti neke od svojih vještina i učiti od uspješnih profesionalaca iz zemlje i inostranstva. Akademija će obuhvatiti teme kao što su razvoj novih proizvoda, istraživanje tržišta, brendiranje i upotreba kreativnosti za društveno korisne namjene.

Molson Coors Business Academy je besplatna online akademija, otvorena za sve punoljetne mlade osobe iz Bosne i Hercegovine, bilo da su studenti osnovnih studija, studenti master studija ili drugi mladi. Posebno je korisna za one koji planiraju da se prijave na Ožujsko i Jelen Business Case Challenge, studentsko takmičenja u rješavanju poslovnih studija slučaja, ali je otvorena i za učesnike koji samo žele da učestvuju na radionicama ove akademije.

"Molson Coors Business Academy je savršena prilika za sve mlade i kreativne osobe koje žele da ostvare uspješnu internacionalnu karijeru ili da pokrenu vlastiti biznis. Učesnici će imati priliku da čuju lična iskustva uspješnih poslovnih ljudi, o tome kako su oni napredovali i razvijali se, ali i da dobiju savjete o tome kako i u kojem smjeru mogu i sami razvijati svoje poslovne ideje. Ono što je značajno istaći jeste da je ova akademija besplatna i nije ograničena samo na studente, tako da vjerujemo da će i interes mlade populacije, kao i prethodnih godina, biti veliki", poručio je Goran Mišić, brand manager u kompaniji Molson Coors BH.

Akademija će se održati online putem platforme Zoom 2. decembra 2023. godine, a svi učesnici koji odslušaju akademiju u cijelosti dobit će certifikat o učešću.

Svi zainteresovani za učešće svoje podatke - ime, prezime i fakultet koji pohađate (ukoliko studirate) možete poslati mailom na [email protected].

Više informacija o akademiji i prijavama možete pronaći na linku, a možete i pogledati kako je bilo na jednoj od prethodnih akademija. Više informacija o predavačima koji će sa vama dijeliti svoje iskustvo uskoro će biti dostupno na Facebook događaju akademije.

"Raduje nas zainteresovanost mladih iz cijele zemlje da se usavršavaju i rade na sebi, kao i činjenica da su svjesni da svoja znanja mogu dopuniti baš kroz ovakve programe. To će im sigurno biti od pomoći u nastavku obrazovanja, ali i na tržištu rada po završetku obrazovanja. Sigurno je da se mladi koji prođu ovakve programe pokažu kao uspješni profesionalci u budućnosti", kazao je koordinator akademije, dr. Ljubiša Mićić, profesor sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci i predsjednik CERK-a.

Ovogodišnji predavači dolaze iz BiH, ali i inostranstva. Učesnike će u svijet razvoja proizvoda uvesti Tadej Muršič, preduzetnik i marketing ekspert iz slovenačkih kompanija Andivi i Alledio, a više o kreativnoj industriji i mogućnostima povezivanja sa lokalno korisnim inicijativama će moći čuti od Ivane Kešić, program manadžerice Civitasa, koja je i međunarodni konsultant i trener iz više oblasti.

Svoju impresivnu profesionalnu evoluciju i karijerni put koji obuhvata više različitih ključnih pozicija u kompaniji kao i projekata koje je vodio na nivou Centralnoistočne Evrope će podijeliti Nemanja Vidović, direktor finansija za Češku i Slovačku u kompaniji Molson Coors CEE, a nakon njega će Strahinja Tirnanić, preduzetnik iz Srbije, Erasmus+ i YTILI stipendista podijeliti svoje savjete o tome kako ideju pretvoriti u stvarnost.

Iskustva govore da mladi koji ulažu u svoje neformalno obrazovanje još tokom studija imaju uspješne karijere po zaposlenju i ostvaruju natprosječni uspjeh.

Baš iz tog razloga Molson Coors Business Academy je savršen način da 2023. godinu završite sa vještinama potrebnim za karijeru iz snova!

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE