• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Udruženje potrošača: "Čini se da trgovci samo čekaju priliku za poskupljenje"

 Željko Svitlica
Autor Željko Svitlica

Predsjednik Udruženja za zaštitu potrošača "Reakcija" Banjaluka Dušan Srdić poručio je da je apsurdno da se trgovci i drugi pravdaju time da je povećanje minimalca uticalo na aktuelno povećanje cijena proizvoda i usluga u Republici Srpskoj.

 Cijene u marketima u RS Izvor: Shutterstock

Srdić je u izjavi Srni precizirao da minimalna cijena rada u Srpskoj jeste procentualno povećana za nešto više od 25 odsto, ali da se ponekad čini da trgovci čekaju samo priliku kako bi povećali cijene.

"A, kada se radi o uslovima za njihovo sniženje, poput pada cijene goriva, onda govore o zalihama nabavljenim po višim cijenama. Nažalost, ceh u svakom slučaju plaćamo mi potrošači", naglasio je Srdić.

Pogrešno isticanje akcijskih cijena

On je rekao da je na ovom planu rad kontrolnih organa uvijek poželjan i potreban.

"Primijetili smo veći trend pogrešnog isticanja cijena i akcijskih cijena u trgovinama, kao i da su takve stvari nedopustive, jer mi proizvod uzimamo sa rafe upravo zbog cijene koja nam odgovara. Potrošač nije dužan niti može da vodi računa o nivelacijama cijena kod trgovca", naveo je Srdić.

Ministar finansija Srpske Zora Vidović rekla je danas da nakon realnog povećanja najniže plate u Srpskoj na cifru od 900 KM nije opravdan rast cijena, te da će se Republika posredstvom kontrolnih organa boriti protiv zloupotreba.

Vidovićeva je istakla da sve efekte na ovom planu treba analizirati, dodajući da bi određene privredne grane mogle zbog povećanja minimalca imati probleme, ali da će Vlada Srpske pomoći da radnici ne idu u inostranstvo, već ostaju u Republici.

(Mondo)

Povezano

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE