• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od marta skuplje vozne karte u Republici Srpskoj

Autor Dušan Volaš

Povećanje cijena materijala, energije, roba i usluga, prouzrokovalo je povećanje cijena usluga u svim vidovima saobraćaja

 Poskupljuju vozne karte u Republici Srpskoj Izvor: Željeznice Republike Srpske

Imajući u vidu da je postojeća putnička tarifa Želјeznica Republike Srpske kojom su definisane cijene u želјezničkom putničkom saobraćaju iz 2018. godine, kao i da povećenja cijena putničkih karata u međuvremenu nije bilo, nagli rast cijena, prevashodno energenata doveo je do neophodne korekcije cijena usluga u putničkom želјezničkom prevozu, naveli su u ovom preduzeću.

Kako kažu povećanje cijena materijala, energije, roba i usluga, prouzrokovalo je povećanje cijena usluga u svim vidovima saobraćaja. Usklađivanje važeće putničke tarife Želјeznica Republike Srpske sa cijenama u okruženju, bilo je neophodno kako bi se se ublažio uticaj povećenja cijena materijala i energenata koji direktno utiču na troškove želјezničkog putničkog saobraćaja.

U skladu sa zahtjevom Želјeznica Republike Srpske upućenog Ministarstvu saobraćaja i veza za saglasnost o neophodnom povećanja cijena karata u putničkom unutrašnjem saobraćaju, Vlada Republike Srpske je dala saglasnost za povećanje tarife za prevoz putnika na prugama Republike Srpske za 20%.

Novi cjenovnik u putničkom unutrašnjem saobraćaju Želјeznica RS na snagu stupa prvog marta 2024. godine.

"S obzirom na povećanje prihoda Želјeznica RS posljednjih godina, povećanjem cijena prevoza, prtlјaga i ekspresnih pošilјaka, Želјeznice RS očekuju i povećanje prihoda u tekućoj godini, što će svakako doprinijeti kvalitetnijem funkcionisanju želјezničkog saobraćaja", kažu u ŽRS.

(Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE