• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"EBRD ne može finansirati auto-put zbog političke situacije": Vlada Srpske će tražiti novog izvođača

Autor Dragana Božić

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je u Narodnoj skupštini Srpske da se nastavlja izgradnja auto-puteva Srpske, te da će za dionicu od Doboja do Vukosavlja biti tražen novi izvođač.

 Vlada RS će tražiti novog izvođača auto puta Dobojk Vukosavlje Izvor: Ilustracija/ Vedran Ševčuk, mondo.ba

Višković je rekao da Republika Srpska ima 120 kilometara izgrađenih auto-puteva, da se radovi izvode na auto-putu Banjaluka-Prijedor, radi se na izgradnji auto-puta od Rače do Bijeljine, te na obilaznici oko Doboja - Putnikovo brdo.

"Imamo potpisane izvođačke radove i sa kineskim kompanijama i za auto-put Vukosavlje-Brčko i auto-put Brčko-Bijeljina", rekao je Višković u Narodnoj skupštini tokom tačke pitanja predsjedniku Vlade Republike Srpske.

On je rekao da je jedino otvoreno pitanje dionica od Doboja do Vukosavlja od oko 35 kilometara.

"Obratio sam se EBRD-u da pitam da li oni odustaju od sufinansiranja granta za izgradnju tog dijela puta. Odgovorili su da ne odustaju, ali da u ovom momentu politička situacija u BiH nije za njih zadovoljavajuća, pa čekaju da se to riješi. Mi ćemo na osnovu tog dopisa tražiti drugog izvođača za izgradnju auto-puta od Doboja prema Vukosavlju", rekao je Višković.

Višković je rekao da je prvi put u istoriji Republike Srpske ova Vlada u aprilu, tokom manje od 20 dana, isplatila penzije i za mart i za april u iznosu većem od 300 miliona KM.

On je rekao da Srpska trpi ogromne pritiske i pokušaje osporavanja normalnog funkcionisanja.

"Redovno isplaćujemo sva primanja iz budžeta koja se odnose na tekuću potrošnju", istakao je Višković.

On je rekao da je Srpska za prva četiri mjeseca ove godine vratila 216 miliona KM više dugovanja nego što se zadužila, što takođe govori o njenoj finansijskoj poziciji.

Premijer je rekao da je Zakonom o obaveznom zdravstvenom osiguranju uvedena i mjera besplatnih prenatalnih testova za trudnice radi poboljšanja pronatalitetne politike.

"Upravni odbor /Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske/ refundira u iznosu od 700 KM svim trudnicama za te testove", rekao je Višković. 

(Srna/Mondo)

Možda će vas zanimati

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE