• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Wizz Air" otkazao 50 linija u BiH i regiji

Autor Klix.ba

Aviokompanija "Wizz Air "je ukinula pedeset linija u BiH i regiji. Najviše otkazanih linija je u Skoplju, zatim slijede Tuzla, Ohrid, Podgorica, Beograd, Niš, Priština, Ljubljana, Split i Sarajevo.

 "Wizz Air" otkazao 50 linija u BiH i regiji Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Otkazane su sljedeće linije: Skoplje - Salcburg, Šarlroa, Kopenhagen, Buve, Bremen, Hanover, Baden Baden, Nirnberg, Budimpešta, Milan, Rim, Venecija, Malta, Sandefjrod, Bratislava, Barselona, Stokholom Skavsta, Vaksjo, zatim Tuzla - Salcburg, Beč, Bilund, Bazel, Keln, Fridrihshafen, Baden Baden i Vaksjo, Ohrid - Beč, Bazel, Dortmund, Memingen, Milan, Malmo i London Luton, Podgorica - Beč, Dortmund, Memingen, Budimpešta, Milan, kao i Beograd - Salcburg, Hanover, Baden Baden, Malta, Niš - Beč, Malmo, Priština - Budimpešta, Ljubljana - Šarlroa, Split - Dortmund i Sarajevo - Budimpešta.

Možda će vas zanimati

Avioprevoznik će tokom novembra otkazati svih šest linija u Podgorici, ali neke bi ponovo trebale biti uspostavljene već u decembru.

Još uvijek su aktivne linije na relacijama Memingen - Podgorica, Beč - Ohrid i Stockholm - Skoplje, ali će biti ukinute za dvije sedmice.

Iako prevoznik neke linije planira obnoviti u novembru i decembru, očekuje se da će se planovi promijeniti, odnosno da će datumi biti pomjereni.

Takođe, "Wizz Air" odlučuje o nastavku linija koje su privremeno otkazane tokom ljeta, uključujući Skoplje - Turku i Beograd - Larnaka, dok bi linije Skoplje - Nirnberg, Skoplje - Kopenhagen i Beograd - Baden Baden trebale ponovo krenuti krajem ovog mjeseca.

Većina linija bi se trebala obnoviti tek krajem marta 2021. godine, piše "Exyuaviation.news."

"Wizz Air" je u septembru zabilježio pad broja putnika od 60 posto, iako se nadao će u tom mjesecu ubrzati oporavak. Kapacitet rada kompanije ovog mjeseca smanjen je za pola i očekuje se da će tako i ostati tokom zime.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE