• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

''Rajaner'' o letovima iz Banjaluke: Čekamo da BiH ukine ograničenja

Autori mondo.ba Autori Željko Svitlica

''Rajaner'' će započeti letove sa Aerodroma Banjaluka čim se za to stvore administrativni uslovi, saznaje Mondo.

 Rajaner letovi Banjaluka Izvor: MONDO/ Vedran Ševčuk

Avio linije iz Mahovljana ukinute su zbog epidemije korona virusa, a očekuje se da bar pojedine linije zažive već ovog ljeta.

"Nadamo se da ćemo letove uspostaviti kada Bosna i Hercegovina ukine ograničenja putovanja za druge evropske zemlje," rečeno nam je u odjeljenju za komunikacije irske avio-kompanije, na pitanje o letovima iz Banjaluke.

Prije korone sa Aerodroma "Banjaluka" u Mahovljanima moglo se letjeti u Njemačku (Frankfurt, Memingem i Berlin), Belgiju (Šarlroa) i Švedsku (Stokholm). U decembru je iz ''Rajanera'' najavljeno da će ovog ljeta letovi za Stokholm biti ukinuti.

Možda će vas zanimati

Zoran Tegletija, predsjedavajući Savjeta ministara BiH, 11. juna je izjavio da prema trenutnom stanju nije realno da granice BiH budu otvorene za građane EU prije kraja ovog mjeseca, a da je moguće da će se za pojedine zemlje uvesti određene ristrikcije.

"Kada je u pitanju otvaranje granica, ponovo smo slijedili preporuku epidemiologa, onda privredne zajednice, pa smo dali mogućnost ulaska poslovnim ljudima, onima koji imaju dvojna državljanstva, pa onda smo granice otvorili našim susjedima. Što se tiče odnosa s EU, pratićemo mjere i slijediti ono što radi EU. Za naše građane koji su uzeli državljanstvo drugih zemalja, imamo građne čija djeca nemaju državljanstvo, njima smo omogućili da ulaze, a i omogućili smo ulazak supružnicima od kojih jedno ima državljanstvo, a drugo nema", rekao je Tegeltija prije nekoliko dana.

Evropska komisija je u četvrtak preporučila državama članicama i pridruženim državama Šengeskog prostora da ukinu unutrašnju kontrolu granica od 15. juna te da otvore vanjske granice za zemlje zapadnog Balkana od 1. jula, u skladu sa njihovom epidemiološkom situacijom.

U skladu sa predloženom kontrolnom listom, preporučuju ukidanje ograničenja putovanja za Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Crnu Goru, Sjevernu Makedoniju i Srbiju od 1. jula, "s obzirom na to da je njihova epidemiološka situacija slična ili bolja od one u EU."

U međuvremenu na sajtu ''Rajanera'' se mogu rezervisati karte za pojedine letove sa banjalučkog aerodroma, sa terminima od početka avgusta. I ranije je najavljeno da će linije vjerovatno biti aktivne od ovog datuma, s tim da postoji mogućnost da to bude i ranije.

Riječ je o letovima za Memingem (Njemačka), Brisel (Šarlroa - Belgija) i BečPrvi let na relaciji Beč - Banjaluka koji je bio planiran za 30. mart 2020. godine, otkazan je zbog korona virusa. Na sajtu avioprevoznika može se rezervisati karta iz Banjaluke za Frankurt, ali ne prije 26. oktobra. Tog datuma bi avion ''Rajanera'' trebalo prvi put da leti na relaciji Banjaluka - Bergamo/Milan. Letovi za Frankfurt počeli su u februaru ove godine.

Ova ''low cost'' avio-kompanije prevezla je prošle godine više od 100.000 putnika sa banjalučkog aerodroma odakle lete od novembra 2018. godine.

Podsjećamo, srpski avio-prevoznik ''Er Srbija'' od ovog mjeseca ponovo leti na liniju Beograd - Banjaluka.

Pročitajte i ovo

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE