• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavlje Zvezde na bratskom meču u Banjaluci VIDEO

Autor mondo.ba

Crvena zvezda je savladala banjalučki Borac na Gradskom stadionu (1:2) u prijateljskom meču koji je organizovan kako bi potvrdio bratske odnose dvaju klubova i poslužio kao priprema za nastavak sezona u Premijer ligi BiH i JSL Srbije.

 Slavlje Zvezde na bratskom meču u Banjaluci VIDEO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Pred oko 7.000 gledalaca, najvećim dijelom ljubitelja crveno-bijelih, Banjalučani su u petak dominirali u prvom poluvremenu, Beograđani u drugom, ali su pogoci za pobjedu izabranika Nenada Lalatovića pali u prvih 45 minuta.

I to u jeku dominacije Borca - najprije je u 12. minutu Mihajlo Ristić odapeo je volej sa dvadesetak metara koji je uz pomoć stative i "nespretne" intervencije Asmira Avdukića odsjeo u mreži za 0:1.

Ponovo je Borac imao više od igre uprkos zaostatku, pokušao je što prije da stigne do izjednačenja, ali su gosti ponovo kaznili sve promašaje prvenstveno ponajboljeg igrača Banjalučana Joce Stokića.

Poslije akcije Darka Lazovića, koji je probio po desnoj strani i centrirao, a na idealan centaršut odlično reagovao Đorđe Despotović i povisio na 0:2.

Da Banjalučani ne odu na odmor s "nulom" postarao se Miloš Žeravica, čiji je centaršut iz kornera preletio cijelu odbranu gostiju i golmana Damira Kahrimana, a na njega je sjajno reagovao defanzivac Ivan Kostić pospremivši je u mrežu za smanjenje rezultata (1:2) i nadu da crveno-plavi mogu do preokreta ili barem izjednačenja u nastavku.

Međutim, što zbog brojnih izmjena, što zbog činjenice da su bili lišeni pomoći najvatrenijih navijača - "Lešinara", koji su ovaj sportski događaj okarakterisali "predizbornim trikom", ostalo je 1:2 na kraju.

Lalatovićev tim je u nastavku apsolutno bio bolji rival, stvarao je prilike posebno u prvom kvartalu drugog poluvremena, ali su domaći uspjeli da se odbrane i izbore častan poraz.

U izjavi za Radio televiziju Republike Srpske (RTRS) predsjednik Zvezde Zvezdan Terzić se zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i apostrofirao svoj klub kao najveći u istočnoj Evropi.

"Banjaluka je grad koji voli Zvezdu, rezultat je bio u drugom planu, srećan sam što je došlo mnogo ljudi, ali žao mi je što smo zbog reprezenacije nismo mogli da dođemo u najjačem sastavu", rekao je Terzić i dodao da ima mnogo prostora za saradnju Borca i Zvezde.

"Republika Srpska je poznata kao rasadnik talenata, a Zvezda to treba da iskoristi. Svima je jasno da je Zvezda najveći klub u ovom dijelu Evrope, a to pokazuje i činjenica da i ovde imamo više navijača od domaćina".

Draško Ilić, prvi čovjek banjalučkog kluba, istakao je da su očekivanja svih ljubitelja fudbala ispunjena.

"Ovo je podrška Borcu i hvala Zvezdi što je došla i što nam je pomogla da opstanemo na ovim prostorima. Nadam se da ćemo još bolje sarađivati u budućnosti".

BORAC: Avdukić, Bečalić, Žarić, Jevtić, Kostić, Grujić, Žeravica, Žižović, Ilić, Subić. Stokić.

CRVENA ZVEZDA: Kahriman, Mijalilović, Planić, Lazović, P. Đorđević, Ristić, Gogić, Katai, Savićević, Gavrić, Depostović.

Utakmicu je odlično vodio sudija Edin Jakupović iz Bihaća s pomoćnicima Stetenom Udovičićem i Goranom Dujakom.

TOK UTAKMICE

1 - Sudija Jakupović je dao znak, i počela je utakmice. Oko 5.000 navijača, uglavnom Zvezde iz svih krajeva Srpske je došlo da podrži tim Nenada Lalatovića, ali Lešinara na istočnoj tribini nema jer smatraju da je riječ o "predizbornom" meču što su pokazali na prethodnom derbiju sa Željezničarem (1:0).

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

5 - Vezista Borca Mladen Žižović se našao u prilici da savlada Kahrimana poslije dobre akcije crveno-plavih, ali je izblokiran i šansa je otišla u nepovrat.

6 - Dugogodišnji kapiten Banjalučana Draško Žarić izlazi iz igre i oprašta se od aktivnog igranja uz aplauze sa zapadne tribine. On je prvi kapiten Banjalučana koji je podigao pehar prvaka Bosne i Hercegovine i igrao je kvalifikacije za Ligu šampiona savladavši izraelski Makabi na Gradskom stadionu.

10 - Prva šansa za Zvezdu - Vukan Savićević je odlično šutirao sa desetak metara iskosa sa lijeve strane ali je je još bolje odbranio golman Borca Asmir Avdukić i izbacio loptu u korner.

12 - GOOOOOL! Mihajlo Ristić je sa dvadesetak metara uhvatio volej, Avdukić je uspio na kratko da odbrani, ali se lopta odbila od stative u ušla u mrežu - 0:1.

...
Izvor: YouTube

14 - Prilika za Borac - Joco Stokić se poslije "makazica" Miloša Žeravice našao u šansi ispred Kahrimana, ali je golman Zvezde krajnjim naporom uspio da izbaci loptu u korner.

15 - Ponovo Stokić i ponovo Kahriman, pokušao je i Žižović da pospremi odbijenu loptu, ali je izblokiran...

20 - Borac je bolji akter na terenu, crveno-plavi drže konce igre, ali zasad nisu uspjeli da dođu do izjednačenja.

25 - Crveno-bijeli osim gola iz 12. minuta nisu mnogo pokazali, njihove napade Borčeva odbrana zaustavlja bez većih problema na 40 - ak metara od gola Avdukića. S druge strane, crveno-plavi preko Joce Stokića prave dosta problema gostima po lijevoj strani.

30 - Savićević je odapeo projektil s dvadesetak metara, ali se nije dao iznenaditi golman Borca.

32 - Poslije izgubljene lopte Stokića na sredini terena, uslijedila je brza kontra Beograđana koju je lošim udarcem uprapastio Đorđe Despotović.

33 - Gradskim stadionom ori se "Mi smo cigani, najjači smo najjači"...

34 - Despotović je ponovo bio u prilici i ponovo je upropastio. Još bolja prilika, s nekih pet šest metara je šutirao pored lijeve stative Avdukićevog gola. Zato je popio kritke od trenera Lalatovića. Zvezda u ovim trenucima ima više od igre.

36 - Uzvratio je Stokić dalekometnom paljbom poslije dodavanja Aleksandra Subića, ali je lopta otišla iznad prečke.

39 - GOOOOL! Iskupio se Despotović, nakon što je Darko Lazović probio desni bok i odlično centrirao, a Despotović se samo poklonio Avdukiću za 2:0.

...
Izvor: YouTube

44 - Zvezdin Goran Gogić dobio žuti karton zbog prigovora.

45 - GOOOOOL! Ivan Kostić je smanjio poslije kornera koji je izveo Miloš Žeravica 1:2! Zaspala je odbrana Beograđana, lopta je preletjela sve do druge stative gdje se našao Kostić i mirno poslao loptu u mrežu.

...
Izvor: YouTube

- poluvrijeme -

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

46 - Počelo je drugo poluvrijeme, brojnim izmjenama s obje strane, ali i bakljadom na sjeveru Gradskog stadiona gdje su smještene Delije.

Delije Banjaluka bakljada
Izvor: YouTube

50 - Prvi opasan udarac u nastavku izveli su Beograđani i to preko Despotovića, koji je šutirao sa 20-ak metara ali visoko iznad gola.

51 - Kako je javio MONDO reporter sa stadiona, na istočnoj tribini je zapaljena stolica, ali je brzom intervencijom vatrogasaca brzo ugašena.

52. Najbolja šansa za Zvezdu, ali je Mladen Žižović uspio da s gol linije izbaci u polje i spasi Borac da ponovo dođe u zaostatak od dva pogotka.

61 - Zvezdaši su mnogo bolji od Banjalučana u nastavku, stalno pritiskaju domaće fudbalere u nastojanju da "prelome" utakmicu, ali zasad se crveno-plavi uspješno brane i čekaju šansu da eventualno dođu do izjednačenja.

75 - U posljednjih 10-ak minuta tempo igre je opao u dobroj mjeri zbog brojih izmjena u taborima oba kluba.

80 - Banjalučani su pokušavali da zaprijete u finišu, međutim, Zvezda je bez većih problema sačuvala prednost i upisala trijumf pred nastavak sezone u Jelen Superligi Srbije.

90 - kraj utakmice

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC