• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bobijeva dominacija Evroligom!

Autor mondo.rs

Boban Marjanović obeležio je prvu fazu elitnog takmičenja. Završio je kao statistički najkorisniji igrač, sa prosečnim indeksom 24,9!

 Bobijeva dominacija Evroligom! Izvor: MN PRESS

"Karijera mi od CSKA ide silaznom putanjom. Čovek čitavog života uči, pa tako i ja. Znam gde sam grešio, a na meni je da se potpuno posvetim košarci. Viši igrači stasaju kasnije od niskih i mislim da ću ono što sam počeo u Megi da nadogradim u Zvezdi", rekao je početkom jula 2013. Boban Marjanović, kada je predstavljen na Malom Kalemegdanu.

Leto ranije, za sobom je imao polusezonu uglavnom provedenu na klupi Radničkog i jesen u Nižnjem Novgorodu, koja nije vredna pomena. U Mega Vizuri radio je potom sa Dejanom Milojevićem, podigao samopouzdanje, poboljšao tehniku, a u narednih godinu i po sve to podigao na viši nivo, pod vođstvom Dejana Radonjića.

U petak uveče i zvanično se može nazvati najkorisnijim igračem prve faze Evrolige!

Gorostasni centar Crvene zvezde Telekom završio je prvu fazu takmičenja sa najvećim zbirnim i prosečnim indeksom korisnosti. Ukupno 249, prosečno 24,9! Prvi pratioci su mu krilo Albe Džamel Meklin (210, 21 po meču) i bek šuter Uniksa Kit Lengford (188, 18,8 prosečno).

Div u crveno-belom nije samo u tom kriterijumu dominantan.

Marjanović je i najbolji skakač Evrolige, sa ukupno 107 uhvaćenih lopti. Dakle, 10,7 po meču. Drugi na toj listi je centar Bajerna Džon Brajant  (7,7), a treći "petica" Dinamo Sasarija, Šejn Laval (7,3)

Boban Marjanović prosečno je u prvoj fazi Evrolige postizao po 16,8 poena i hvatao 10,7 skokova.

Centar Zvezde je i najbolji defanzivni skakač takmičenja (74 ukupno), ispred Paulijusa Jankunasa iz Žalgirisa (6,2 u proseku na deset mečeva) i opet Brajanta - 5,9. Takođe, Marjanović je ubacio najviše šuteva za dva u prvoj fazi (64 od 99). Prema tom kriterijumu, sledi ga sledi dvojac Uniksa Dor Fišer (54/72) i Lengford (50/88)

Centar Zvezde postizao je dvocifreni broj poena na svakoj evroligaškoj utakmici ove sezone. Ukupno na 11 uzastopnih, uključujući i gostovanje Lijetuvos Ritasu, prošle jeseni.

Pred njim i ostatkom ekipe je žestok nastavak sezone i borba sa rivalima u Top 16 fazi - Realom, Barselonom, Makabijem, Žalgirisom, Panatinaikosom, Albom i Galatasarajem.

"To što ćemo imati jake rivale je generalno jako dobro, jer ćemo igrati jake utakmice. Real, Makabi, Barselona... Sve su to sjajni protivnici, ali za sve njih moramo da budemo tvrd orah", rekao je Marjanović posle pobede nad Laboral Kućom, u večeri u kojoj je dotakao zvezde, u dresu Zvezde.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC