• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žarko Marković za MONDO: Možemo u finale!

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

"Bombarder" iz Katara Žarko Marković vjeruje da domaćin Svjetskog prvenstva poslije plasmana u polufinale može da napravi još jedan podvig i bori se za zlato.

Domaćin Svjetskog prvenstva, selekcija Katara, više nije iznenađenje. Popularna
"Legija stranaca" predvođena španskim selektorom Valerom Riverom, poslije dobrih igara u grupi, još bolje je ušla u nokaut fazu i pobjedama nad Austrijom i Njemačkom stigla među četiri najbolje ekipe na svijetu.

Najzaslužniji za veliki trijumf u četvrtfinalu nad Njemačkom, kao što je to često bilo tokom ovog prvenstva, bili su golman Danijel Šarić koji je skidao protivničke šuteve, a Rafael Kapote i Žarko Marković na drugoj strani rešetali su mrežu protivnika.

Crnogorski rukometaš, koji je sa 55 postignutih golova trenutno drugi strelac Svjetskog prvnestva, iza Slovenca Dragana Gajića koji je postigao gol više, u razgovoru za MONDO kaže da selekcija Katara može i do borbe za zlato.

"Očekivali smo dosta tešku utakmicu protiv Njemačke , ali isto tako odlično smo se pripremili, da tako kažem – spakovali sve kako treba. Glavni posao smo uradili u odbrani što ujedno i jeste ključ naše igre. Napravili smo neku razliku u prvom poluvremenu koju smo poslije uspjeli da održimo do kraja i mislim da smo zasluženo pobijedili", rekao je Marković.

Katar je protiv Njemačke imao veliku podršku navijača u dvorani, a poslije trijumfa cijela zemlja je u euforiji. Priča se i piše i o velikim premijama, koje bi navodno reprezentativci Katara trebali dobiti, ali oni sami, razumljivo, ne žele da o tom govore.

"Cijela nacija je presrećna zbog ovog uspjeha, ovo polufinale je jedan od najvećih uspjeha azijskih selekcija u istoriji. Svi ovdje su presrećni, protiv Njemačke bila je puna dvorana, 15.000 ljudi, sigurno je da će i u polufinalu biti puna i daćemo sve od sebe da taj narod još više usrećimo", rekao je desni bek selekcije Katara.

U polufinalu ih očekuje Poljska, koja je savladala Hrvatsku i prema njegovom mišljenju napravila malo iznenađenje.

"Znao sam da će to biti teška i neizvjesna utakmica, ali mislio sam da će proći Hrvati pošto su već dugi niz godina na velikim takmičenjima u samoj završnici, igraju polufinala i finala. Ali da sam mogao da biram, naravno, izabrao bih Poljake. Mislim da su nam šanse podjednake i ako nam se sve poklopi, ako uradimo dobar posao u odbrani, vjerujem da možemo da odigramo dobro i da odemo u finale", istakao je Marković.

U finalu za protivnika očekuje...

"Francusku. Španija je malo iscrpljena, posebno ovom četvrtfinalnom utakmicom, tako da dajem prednost Francuzima, njih vidim u finalu".

Ovaj rođeni Cetinjanin u svojoj karijeri igrao je za Vesprem, Budućnost, Dubai, Metalurg, Gepingen i Hamburg da bi prošle godine stigao u katarski Al Džaiš.

Poslije odličnih igara u dresu ovog kluba dvadesetosmogodišnji rukometaš dobio je poziv katarskog selektora Valera Rivere i kako kaže nije se dvoumio.

"Velika čast je igrati za Katar jer nevjerovatno je koliko te ljudi poštuju kao reprezentativca. Mnogo ulažu u ovaj sport i veliko mi je zadovoljstvo igrati za reprezentaciju, ali i ovdje u klubu. Igram za Al Džaiš, najbolji klub u Kataru, imamo velike ciljeve, osvojili smo i azijsko klupsko prvenstvo. Vrlo prijatno se osjećam ovdje, srećan sam što sam došao ovdje i sigurno ću duže ostati u Kataru", istakao je Marković.

Kako se ispostavilo, Katar je "obećana zemlja" za igrače sa ovih prostora.

"Oni cijene rukomet i igrače sa naših prostora. U katarskoj ligi je dosta igrača iz BIH, Srbije i Crne Gore, oni prepoznaju kvalitet i igrači koji se dokažu mogu dobiti i poziv u reprezentaciju", rekao je Marković na kraju razgovora za MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC