• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograđani pesimisti: Daleko je Evropsko...

Autor mondo.rs

Ljubitelji fudbala koje je anketirao "Sport Network" uglavnom misle da Srbija teško može da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Kada je svojevremeno objavljeno da će na fudbalskim prvenstvima Evrope od 2016. godine učestvovati 24, umesto 16 reprezentacija, mislili smo da nema više te sile koja će nas sprečiti da se kvalifikujemo.

U prethodna tri, neuspešna, ciklusa uvek smo bili treći u grupi, pa je rezon bio da ćemo u novom sistemu, čak i u najgorem slučaju, stići do baraža.

Međutim, nove kvalifikacije krenule su da gore nije moglo. Zoran Tošić u 89. minutu je sprečio poraz od Jermenije u Jerevanu, duel sa Albanijom dobijen je 3:0 za "zelenim stolom", ali su nam ta tri boda oduzeta na ime kazne za lošu organizaciju.

Mesec dana kasnije, Danska je došla na prazan stadion Partizana i uprkos rano primljenom golu do te mere deklasirala "orlove" (1:3), da je selektor Dik Advokat dan kasnije pristao da se povuče i prepusti ekipu nekom drugom.

Suma sumarum, imamo jedan bod iz tri utakmice, delimo četvrto i peto mesto na tabeli sa Jermenijom, trećeplasirana Albanija beži nam tri boda, a na sve to imamo prilično nepovoljan raspored. Gostujemo Albaniji i Danskoj, uz dvomeč sa Portugalom i dobro poznatu tradiciju, da sa najjačim evropskim selekcijama kao domaćini obično igramo nerešeno.

Ljubitelji fudbala sve to odlično znaju i zato je u anketi "Sport Networka" većina izrazila pesimizam, ili veliku rezervu, po pitanju izgleda za uspeh u Lisabonu (nedelja, 20.45) i u kvalifikacijama generalno.

"Očekivanja nisu prevelika, s obzirom na igre koje prikazuje naša reprezentacija. To je skup sjajnih pojedinaca, za Top 10, pa i Top 5 u Evropi, ali kada se sakupe u poslednje vreme, igraju užasno. Ako pobedimo Portugal, otvaraju se opcije za Evropsko prvenstvo, ali biće jako teško", rekao je jedan mladić.

Beograđanin star šezdesetak godina gaji nadu u remi protiv Portugala, ali misli da su "orlovi" već napravili previše kikseva.

"S obzirom na promenu selektora, možda se pojavi problem neuigranosti, ali sa druge strane - nova metla dobro mete, odnosno, igrači i stručni štab imaće dodatni motiv, što sve zajedno može da nam donese nerešen rezultat u nedelju".

"Nažalost, mislim da nemamo šanse za prolaz na Evropsko prvenstvo, jer je propušteno mnogo toga u prethodnom periodu. Mislim da je to nemoguće dostići".

Nije iznenađenje da su najveći optimisti mlađi navijači, koje realnost još nije dovoljno puta "udarila u glavu".

"Očekujem sigurnu pobedu naše reprezentacije, biće 3:1", poručuje srednjoškolac, čiji drug dodaje da će Srbija "teško" do Francuske 2016, ali da "imamo šanse ako uđemo u seriju pobeda".

TABELA GRUPE I


Danska 7 (iz 4 meča), 6:4
Portugal 6 (3), 2:1
Albanija 4 (3), 2:4
Srbija 1 (3), 5:4
Jermenija 1(3), 2:4

Nešto iskusniji momak ogorčen je zbog "sramno ukradena tri boda protiv Albanije" i gostovanje Portugalu vidi kao "prekretnicu".

"Mislim da nismo uigrani, ali da imamo individualni kvalitet za pobedu nad Portugalom i plasman na Evropsko prvenstvo", kaže on i potom u priči o pojedincima ističe Aleksandra Mitrovića, kao "jednog od najboljih napadača na svetu".

Još jedan stariji gospodin pozabavio se nedovoljnom podrškom reprezentaciji, kao jednim od glavnih razloga za neuspehe.

"U drugim sportovima narod stoji iza reprezentacije, a kada u fudbalu nacionalni tim izađe na teren, ljudi dođu da zvižde, vređaju i naprave haos. Igrači zato nemaju želju da to izguraju. Što bi igrali kada im zvižde? Nikakav imperativ nemaju što se tiče novca, jer u klubovima zarađuju milione i momci se i ne trude... Nema ništa od našeg fudbala", zaključio je on.

Na EURO 2016. direktno idu po dve najbolje selekcije iz devet grupa i najbolja trećeplasirana (ukupno 19), a preostala četiri učesnika, pored domaćina Francuske, biće određena u plej-of mečevima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC